Další prohra fotbalistů Jičína, vzhledem k průběhu zápasu možná až příliš krutá

29. 08. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším mistrovském utkání KP na domácím trávníku přivítali v sobotu 27. srpna fotbalisté Jičína tým Police nad Metují, jehož ambicí je letos postup do divize.

SK Jičín A - Spartak Police n/M 0:4 (0:0)

V 1. minutě se hosté dostávají do velké šance, ale ta končí vedle branky. V 15. minutě je po střetu hlavami brankáře hostů a Kuncíře domácí hráč odvezen s tržnou ranou na hlavě a otřesem mozku do nemocnice. To narušilo součinnost zadních řad Jičína. Obrovskou šanci promarnil mladík Denis Kanta, který ani nadvakrát ve 24. minutě z hranice malého vápna nepřekonal Uziha Michaela Oghenewowareho. Ve 26. minutě vystihl špatné postavení hostujícího brankáře kapitán Lánský a vysokým obloučkem jen těsně míjí jeho branku. Ve 33. minutě po úniku Dítě po pravé straně kope Jičín roh. Ve 39. minutě se Dítě znovu protáhl středem mezi dvěma obránci, opět ale ztroskotal na brankáři. Ve 45. minutě se opět ocitl před brankářem v úniku Dítě, míč si ale ukopl a ten pak byl snadnou kořistí brankáře Uziha Michaela Oghenewowareho. Tím končí první poločas a při kvalitě soupeře mohou domácí neproměněné šance mrzet.

Ve druhého poločasu Jičínští pokračovali v zodpovědné hře vzadu. V 74. minutě si však na centr zprava naskočil na zadní tyči za obranou hostující střelec Matějka a strhává vedení na stranu Police. Jičínské mužstvo to ani v tuto chvíli nezabalilo, dál se snažilo alespoň o vyrovnání. Bohužel, posledních 10 minut se Jičín sesypal, hosté vstřelili ještě 3 branky a konečný výsledek je pro domácí vzhledem k průběhu zápasu do 74. minuty až příliš krutý, ale i takový umí být fotbal. Dnes se dá říct, že negativy zápasu jsou až kruté skóre a zranění Kuncíře, pozitivy pak kvalitní výkon do 74. minuty proti jednomu z nejlepších mužstev soutěže a hlavně to, že se začínají do sestavy vracet zranění hráči - Fidrich, Hlůže, Kuneš, Holer a Horáček. Jičín má po 4 zápasech na bodovém kontu stále nulu a v dalším zápase v Rychnově je již nutnost bodovat! (kla)

Pohled trenéra Petra Beneše: "V první půli jsme přežili gólovku hostů a potom do 75. minuty hráli výborné utkání, dobře organizovanou obranou fází jsme hostům nedovolili prakticky nic a sami si vytvořili 2-3 šance ke skórování. Jejich neproměnění nás nakonec asi stálo zápas. První gól rozhodl, druhy byl z ofsajdu a pak už jsme se sesypali. Pozitivní návrat 3 zraněných hráčů do sestavy neguje zranění mladého stopera Kuncíře, kterému tímto za celý tým přeji rychle uzdravení a návrat na hřiště. Za výpomoc moc děkuji veteránům Velichovi a Řeháčkovi."

Sestava Jičína: Martin Kanta - Čeřovský, Velich, Kuncíř (15. Kuneš), Beneš - Denis Kanta, Lánský, Řeháček (78. Hlůže), Marek (71. Holer) - Dítě, Horáček (71. Fidrich).

Fakta - ŽK 2:1, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Aleš Šob.

Branky: 74. Matějka, 80. a 85. Ansuma Musa, 90. Awuku Felix.

další výsledky a tabulka