Fotbalisté Jičína B doma porazili Slavoj Skřivany

29. 08. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším mistrovském utkání nového ročníku 1. B třídy mužů fotbalisté Jičína B na domácím trávníku přivítali hráče TJ Slavoj Skřivany. Ti se již několik sezon netají postupovými ambicemi do 1. A třídy.

SK Jičín B - TJ Slavoj Skřivany 4:1 (1:1)

První poločas začal pro domácí nešťastně, hned v 7. minutě neuhlídali náběh Brzka na TK od pravé lajny a hosté šli do vedení 0:1. Jičín to nesrazilo a hned v 16. minutě se do vápna probíjel Holer, byl faulován a Štěpánek z PK srovnal na 1:1! Tímto stavem končí první poločas. Ve druhém poločase stáhl v 58. minutě rukou unikajícího jičínského útočníka těsně před vápnem Malý, který se šel po ČK sprchovat, ještě následoval TK ze 17 m. K němu se postavil Jura Matějka a přízemní střelou k levé tyči nedal Hrubešovi šanci, Jičín vedl 2:1. V 71. minutě opět Jura Matějka zprava kopal TK, míč proletěl až na zadní tyč, kde kapitán Ulvr doklepává do odkryté branky a zvyšuje na 3:1. Nutno připomenout, že to byl první zápas Jakuba po zhruba 10 měsících od vážného zranění kolena. V 77. minutě byl ve vápně sražen Joukl a HR podruhé ukázal na značku PK. Ten proměnil v tomto zápase výborný brankář Kanaval a zvýšil na 4:1. Poté se zápas již prakticky jen dohrával, i když se hosté až do konce snažili ohrožovat domácí branku. Jičín tak získává cenné, možná trochu překvapivé 3 body, které jsou vzhledem průběhu hry ale naprosto zasloužené a katapultují mužstvo na 4. místo v tabulce. Příští víkend Jičínští zajíždí k dalšímu utkání do Nové Paky. (kla)

Pohled trenéra Jardy Řeháčka: "Dnešní zápas hodnotím velice pozitivně. Výborný výkon proti kvalitnímu celku ze Skřivan. Musím především pochválit Jakuba Ulvra, který se vrátil po dlouhodobém zranění a odvedl výborný výkon okořeněný brankou. Dále je potřeba pochválit brankáře Kanavala, který zachytal výborně a ještě vstřelil branku z penalty. Přesto to nebyl výkon na hranici našich možností."

Jiří Suchánek, trenér hostů: "Zápas, který jsme měli velmi dobře rozehraný, jsme ztratili vlastními hloupými a zbytečnými chybami, které soupeř dokázal nekompromisně trestat. Gratuluji domácím k zaslouženému vítězství."

Sestava Jičína B: Kanaval - Klaban (30. Novák), Ulvr (72. Kirschner), Štěpánek, Švec (68. Jiřička) - Joukl, Hlůže (46. J. Matějka), A. Nálevka, Sajdl (72. Smolík) - Holer, Glos.

Fakta - ŽK 1:1, ČK 0:1, diváků 80. Rozhodčí Kamil Vlachynský.

Branky: 16. Štěpánek (PK), 58. J. Matějka, 71. Ulvr, 77. Kanaval (PK) - 7. Brzek.

další výsledky a tabulka