Utkání proti Rychnovu se fotbalistům Jičína opravdu nepovedlo, prohráli 1:6

05. 09. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V neděli 4. září sehráli jičínští fotbalisté zápas 5. kola KP v Rychnově n/K. Po čtyřech porážkách chtěli samozřejmě bodovat.

FC Spartak Rychnov n/K - SK Jičín A 6:1 (4:0)

Hned ve 2. minutě špatně došlápl brankář Kanta a po několika obstřicích byl v brance schopen pouze stát, rychlejší pohyb byl problém. Domácí zatlačili Jičín na jeho polovinu, střela Fidricha v 16. minutě byla gólová, brankář ji ale vytáhl na roh. Mezi 19. a 27. minutou hosté chybují v obraně a soupeř dává 3 branky! Stav 3:0. Jičínští jsou všude pozdě, nepřistupují včas k hráčům soupeře. Ve 37. minutě opět brejk domácích po pravé straně a Zajíček z bezprostřední blízkosti zvyšuje na 4:0! O přestávce odstupují zraněný Kanta a vyčerpaný Čeřovský.

Hned ve 46. minutě vystihl střídající Holer domácí nepřesnost a snížil na 4:1. Domácí prostřídali sestavu, hráčům Jičína se občas podařilo dostat se před jejich branku, ale bez gólového vyjádření. V 52. minutě po brejku domácích zleva si Fidrich nešťastně sráží míč za Lánského záda, 5:1! Poslední branku po další kombinaci vstřelil v 61. Zajíček a uzavřel účet zápasu na 6:1! Do konce se hrálo oboustranně aktivně, soupeř pod dojmem vysokého vedení zvolnil, ale další branku ve své síti nepřipustil. Co říci na závěr, všechna slova by byla zbytečná, jednoduše zapomenout a připravit se na domácí utkání s Týništěm. (kla)

Pohled trenéra Petra Beneše: "Výsledek dnešního utkání hovoří za vše - není co hodnotit!"

Václav Brůžek, předseda (domácí): "Tabulkové postavení hovořilo jasně. Takové zápasy, kdy favorit musí "povinně" vyhrát jsou velice těžké. Nám se však poctivým výkonem podařilo potvrdit skvělý vstup do sezony. První poločas vyzněl jasně pro nás. Na začátku druhé půle soupeř využil naší bohorovnosti a snížil, ale my jsme okamžitě převzali otěže zápasu a komplikace jsme nepřipustili. Děkuji týmu za předvedené výkony a skvělý vstup do soutěže."

Sestava Jičína: Martin Kanta (46. Lánský) - Kuneš (61. Denis Kanta), Čeřovský (46. Hlůže), Velich, Beneš - Fidrich (74. Matějka), Buchvald, Lánský (46. Holer), Marek - Zugar, Horáček.

Fakta - ŽK 0:1, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Karel Šiling.

Branky: 19. a 27. Počtýnský, 21. Markovič, 37. a 61. Zajíček, 52. vlastní - 46. Holer.

další výsledky a tabulka