Další prohra jičínských fotbalistů, už šestá

12. 09. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším mistrovském utkání KP přivítali fotbalisté Jičína v sobotu 10. září na domácím trávníku nováčka z Týniště nad Orlicí. Jičínští chtěli konečně poprvé bodovat.

SK Jičín A - SK Týniště n/O 0:2 (0:1)

Hned ve 4. minutě výborně vystihl Kanaval pas hostů za obranu a šanci zlikvidoval. Ve 13. minutě střílí zprava z úhlu těsně vedle zadní tyče Horáček. V 15. minutě překvapil všechny rychle rozehraným TK kapitán Lánský, střela jen těsně minula Rumlovu branku! Ve 26. minutě našel Holer ve velkém vápně Matějku, jeho střela z voleje jen těsně míjí tyč branky hostů! Ve 30. minutě vybídl krásným křižným pasem Lánský nalevo Matějku, jeho střela z úhlu si ale cestu do sítě nenašla. Ve 37. minutě Jičínští ve středu obrany vyrobili "strašnou" chybu, hosté šli do přečíslení a celkem v pohodě dali banku na 0:1. To ještě více "umrtvilo" domácí hráče, čekající již šesté utkání na bodový zisk!

Ve druhém poločase se sice Jičín snaží, ale na hráčích je vidět "obrovská deka". Hraje se bez větších šancí. V 83. minutě byl blízko vstřelení branky Ulvr, ale jeho střela těsně míjí levou tyč. Konečné K. O. přišlo v 86. minutě, kdy přihrávku jičínského hráče od rohového praporku u branky hostů zpátky do středu hřiště vystihl hostující hráč a následný smrtící brejk končí brankou na 0:2! Je po zápase. Čekání na první body tedy pokračuje dál, psychika a nálada hráčů i trenérů je hluboko pod bodem mrazu! Příští zápas čeká Jičín v Kostelci nad Orlicí, který je v tabulce se 2 body před Jičínem na 15. místě, takže se hraje o 6 bodů a důležitost zápasu netřeba dále široce popisovat! (kla)

Pohled trenéra Petra Beneše: "Hosté své šance, které jsme jim nabídli jak na zlatém podnose, dokázali z poloviny proměnit. My jsme sice vyjma úvodu utkání, kdy jsme se hledali, dokázali slušně plnit stanovenou taktiku, ale vyložené brankové příležitosti jsme neměli, finální přihrávka a schopnost dostat se do vápna na zakončení nám absolutně nefungovala. K zamyšlení především hráčů samotných je fakt, že 4-5 jich má po 70. minutě křeče a vrcholem toho je, když je má 25letý stoper. Někde je chlapci asi chyba!

Sestava Jičína: Kanaval - Čeřovský, Lánský, Zezulka, Beneš - Zugar - D. Kanta (78. Ulvr), V. Matějka, Horáček, Marek (83. Glos) - Holer (78. Kuneš).

Fakta - ŽK 3:1, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Martin Švec.

Branky: 37. Novotný, 86. Cvejn.

další výsledky a tabulka