Penaltové rozuzlení ve prospěch fotbalistů Jičína B

12. 09. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším mistrovském utkání 1. B třídy mužů přivítala v sobotu fotbalová rezerva Jičína tým TJ Sokol Stará Paka.

SK Jičín B - TJ Sokol Stará Paka 1:1 (1:1) na PK 4:2

Začátek utkání posunutý o několik minut kvůli silnému lijáku nezačal pro Jičín dobře, hned ve 4. minutě se domácí obranou protáhl Luňák a dostal hosty do vedení 0:1! Odpověď ale přišla již v 10. minutě, kdy centr Klabana z pravé strany našel ve vápně Vackovu hlavu, z které míč zamířil k pravé tyči, vyrovnáno na 1:1! V 68. minutě unikl po pravé straně Kosejk, jeho přízemní přihrávku míjí jen o milimetry před prázdnou brankou ve skluzu Vacek. V 72. minutě si akci oba zopakovali, pouze si vyměnili role, Vacek přihrával, Kosejk před brankou minul! Ještě větší šanci měl v 81. minutě Jura Matějka, když sám 3 m před prázdnou brankou vysoko přestřelil! Za zaznamenání ještě stojí dalekonosná střela Švece v 87. minutě, která před Tondou Mäsiarem skočila a ten ji se štěstím "dostal" těsně nad břevno. Tak končí utkání 1:1 a jde se do penaltového rozuzlení. Tam domácí borci nezaváhali, a když hosty jednou vychytal Kanta a jedna střela minula branku, odnáší si Jičín dva body, které ho posunuly již na 2. místo v tabulce! (kla)

Pohled trenéra Jardy Řeháčka: "Do Jičína přijel silný soupeř s kvalitními útočníky. I přes obdrženou branku zkraje zápasu jsme vyrovnali a po zbytek zápasu jsme dle mého názoru byli lepším týmem a měli jsme více šancí. Proto bonusový bod z penaltového rozstřelu je pro náš tým zasloužený. Chválím především stopery Ulvra se Smolíkem."

Sestava Jičína B: Martin Kanta - Klaban, Ulvr (C), Smolík, Vrabec (46. Švec) - Jiřička (65. Kosejk), A. Nálevka (65. Jiří Matějka), Glos (46. Novák), Sajdl (65. Joukl) - Vacek, Machačný.

Fakta - ŽK 1:3, ČK 0:0, diváků 78. Rozhodčí Hynek Vrabec.

Branky: 10. Michael Vacek - 4. Marek Luňák.

další výsledky a tabulka