První dva body pro jičínské fotbalisty

19. 09. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu 17. září sehráli fotbalisté Jičína utkání 7. kola KP. Po šesti porážkách samozřejmě chtěli konečně bodovat, v tabulce už byli jediní bez bodů.

FK Kostelec n/O - SK Jičín A 2:2 (1:2) na PK 3:5

Začátek byl špatný, hned ve 2. minutě po rohu přiklepl Hašek hlavou míč Dostálkovi a ten u pravé tyče neměl problém dostat domácí do vedení 1:0! Naštěstí hned po rozehrávce se Matějkovi povedlo vyrovnat, když až napotřetí překonal domácí hráče na brankové čáře - 1:1. Tato branka byla pro psychiku hráčů Jičína velmi důležitá. V následujících minutách byli aktivní, střely Zugara a Lánského ale branku netrefily. Ve 20. minutě prošel po pravé straně Matějka ve vápně přes 3 obránce, střela z úhlu ale skončila na boční síti. Ve 23. minutě unikl po pravé straně Hašek, jeho střela z úhlu prošla nepovšimnuta před prázdnou brankou za čáru. Ve 25. minutě trefuje u pravé tyče Matějka patičkou koleno stojícího brankáře Novotného! Ve 28. minutě střílí z dálky Zugar nad branku, ale vše si vynahradil ve 32. minutě, kdy poslal TK z 20 m podél zdi k pravé tyči a Jičín šel do zaslouženého vedení 1:2!

Hned ve 46. minutě jde po vysunutí Zugarem Matějka sám na branku, střela ovšem těsně míjí bližší tyč. Poté začala hra Jičína upadat, domácí poslali dopředu k Haškovi další dva vysoké hráče a na ně létaly nakopávané míče, které Jičín ve vápně velmi ohrožovaly. V 58. minutě jde za obranu centr na Haška, ten ho ale naštěstí těsně míjí. V 62. minutě po jičínském autu se domácí dostali k centru zprava na zadní tyč, kde nehlídaný Hašek dostává míč do sítě - 2:2! To ještě víc podpořilo domácí a naopak Jičínské srazilo ještě níž, neudrží míč, při brejcích pokazí jednoduchou přihrávku, zmatkují! V 69. minutě Kuncíř ve skluzu posílá za obranou míč jen těsně nad branku a v 72. minutě Glos ve stejné situaci na stejném místě míč jen o milimetry minul! Domácí střílí z vápna, nebo hlavou, míče ale někdy i se štěstím Jičínští odvrací. Klinickou smrt přežili v 91. minutě, kdy po pravé straně pronikl až před Kantu domácí útočník, jeho střela - přihrávka prošla podél branky vedle zadní tyče do zámezí!

V 92. minutě HR končí zápas a jde se penaltové nadstavby. Zde Jičínští nezaváhali, a když Kanta vychytal třetího domácího střelce, vítězí na PK 3:5 a odváží si 2 body. O důležitosti bodů v aktuální situaci netřeba polemizovat, je potřeba zvednout hlavu, dnes byly body hlavně ve druhém poločase vydřené po nepochopitelné změně hry. Výkon z prvního poločasu je potřeba v domácím zápase s Vrchlabím udržet celé utkání a body se určitě dostaví! (kla)

Pohled trenéra Petra Beneše: "Dva body v naší situaci mají svoji cenu. První poločas jsme ovšem odehráli i přes brzy inkasovanou branku velmi dobře, byli jsme organizovaní, kombinace měla správné parametry a díky slušné intenzitě hry jsme vyhrávali souboje a nejenže jsme po zásluze skóre otočili, ale mohli (měli) jsme přidat další branky. Věřil jsem, že utkání dotáhneme za bodíky tři. Důležitý moment přinesla hned 1. min. druhého poločasu, kdy jsme neproměnili samostatný nájezd. Zbytek utkání jsme, nevím proč, dohráli ve velké křeči, přestali jsme běhat, neudrželi míč, souvislejší kombinaci jsme ze hry vypustili úplně a domácí nás jednoduchými nákopy dostávali pod tlak. O vyrovnání jsme si říkali, až přišlo a když jsme potom měli několik situací, kdy jsme šli 3 na 1 nebo 4 na 2, první přihrávkou jsme je dokázali zavraždit. Nakonec můžeme být rádi, že jsme neprohráli, protože v 91. minutě jsme přežili samostatný únik domácích. Diametrálně jiný výkon ve druhé půli oproti té první už může být i důsledkem toho, že se nám výsledkově nedaří a máme to v hlavách, přestáváme si věřit a možná jsme se i možnosti vyhrát lekli. Psychika už určitě začíná hrát svoji roli. Každopádně, když budeme schopni podat pravidelně výkon jako v prvním poločasu a odehrát tak celé utkání, výsledky se přikloní na naši stranu, o tom jsem přesvědčen. Celkově si myslím, že hlavně druhý poločas fotbal trpěl a bylo vidět, že oba týmy mají dost svých problémů."

Sestava Jičína: Martin Kanta - Čeřovský (26. Kuncíř), Ulvr, Zezulka, Beneš - Kuneš (62. Marek), Lánský, Zugar, Denis Kanta (71. Glos) - Holer (46. Horáček), V. Matějka.

Fakta - ŽK 1:5, ČK 0:0, diváků 80. Rozhodčí Milan Fryš.

Branky: 2. Dostálek, 62. Hašek - 3. Matějka, 32. Zugar.

další výsledky a tabulka