Zápas fotbalové rezervy Jičína rozhodly penalty

19. 09. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu 17. září cestovali fotbalisté Jičína B do Vrchlabí, které se v horních patrech tabulky 1. B třídy nachází těsně za jičínskou rezervou.

FC Vrchlabí B - SK Jičín B 2:2 (1:1) na PK 4:5

Již v 6. minutě Jičínští inkasovali, po odražené střele Krause neměl Cink problém vstřelit vedoucí branku. Ve 32. minutě Kanaval z TK vyrovnává střelou k levé tyči na 1:1! O chvíli později jde Jičín do deseti, protože za faul vidí ČK kapitán Malý. Ve druhém poločase se domácí dostávají v 64. minutě do vedení 2:1, když diskutabilní faul na Krause proměnil z PK sám faulovaný. Hosté, ač jsou v deseti, se nevzdávají a odměnou jim je vyrovnávací branka Kanavala po rohu v 90. minutě! Utkání jde do penaltové nadstavby. Tam byli Jičínští stoprocentní, a proto si odváží dva body, což je vzhledem k tomu, že hráli skoro hodinu o deseti hráčích, velký úspěch. Premiéru v dospělém fotbalu si odbyl dorostenec Vojtěch Vohnout, ročník 2005. V sobotu Jičín B hostí TJ Sokol Nepolisy. (kla)

Pohled trenéra Jardy Řeháčka: "Vzhledem k průběhu zápasu jsou pro nás 2 body zlaté. Brzy jsme prohrávali, ale po standardní situaci vyrovnal Kanaval. V 35. minutě dostává červenou obránce Malý a dohráváme o deseti. Ve 2. poločase rozhodčí odpískal penaltu a prohráváme 2:1. Zbraně jsme nesložili a v 90. minutě vyrovnává opět Kanaval hlavou z rohového kopu. Penaltové rozstřely umíme, a proto vyhráváme 2:3. Chválím celé mužstvo za bojovnost."

Sestava Jičína B: Špígl - Klaban, Štěpánek, Malý, Vrabec - Sajdl (71. Novák), Jiřička, Smolík (20. Kanaval), Švec (71. J. Matějka) - A. Nálevka (80. Kirschner), Kosejk (80. Vohnout).

Fakta - ŽK 1:1, ČK 0:1, diváků 80. Rozhodčí Vojtěch Smola.

Branky: 6. Cink, 64. Kraus (PK) - 32. a 90. Kanaval.

další výsledky a tabulka