Trenér mužů Michal Kejmar: "Oslavy byly nádherné. Máme opět nejvyšší cíle!"

22. 09. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Poslední z rozhovorů, který vám před novou hokejovou sezonou přinášíme, je s trenérem A týmu Jičína Michalem Kejmarem. S Michalem se vracíme k oslavám titulu, přibližujeme změny v kádru a dozvíme se jaké cíle si klade do nové sezony.

Michale, pojďme na konec minulé sezony, ve které se povedlo získat titul, jaké byly oslavy?

Jsem v první řadě rád, že se po dlouhé době dohrála celá sezona. Pro mě jako pro trenéra je to obrovský úspěch. Jsem prvním rokem v roli hlavního trenéra a hned jsem s týmem vyhrál krajskou ligu. Je to pro nás všechny odměna za celoroční práci. Oslavy začaly bezprostředně po utkání a poté pokračovaly na zimním stadionu do ranních hodin a i následující den. Atmosféra u nich byla nádherná, spousta srandy a všichni jsme si to moc užili!

Přes léto došlo ke změnám v kádru, mohl bys je přiblížit?

Ano, došlo ke změnám v kádru, kdy za prací do Kanady odešli útočník Pavel Vajsejtl a obránce Ondřej Žalud, dále náš kádr opustil obránce Petr Pilař, který rovněž sehnal práci v zahraničí. Pro nás jsou to ztráty citelné, jelikož si myslím, že na krajskou ligu odešli dva velice nadstandardní produktivní obránci a myslím si, že bude velmi těžké je nahradit. Na druhou stranu si myslím, že máme v kádru už zkušené obránce, kteří by měli kluky nahradit a já v to věřím. Navíc v dnešní době je velmi těžké sehnat kvalitní produktivní obránce. Jsem rád, že se nám povedlo přesvědčit útočníka Lukáše Kollmana, aby si ještě prodloužil kariéru. Co se týče příchodů, tak se vrátil brankář Lukáš Beneš, kterého všichni znají a na hostování z Nové Paky k nám přichází obránce Adam Řeháček. Po roce trápení s kolenem se vrací na led Michal Svoboda, který je také naším odchovancem. Jinak kádr zůstává stejný a já věřím v náš kolektiv a sázím na naši týmovost.

V soutěži skončil tým Slavoj Liberec, co to znamená pro soutěž? A neuvažovalo se o nahrazení tohoto týmu?

Bohužel, Slavoj Liberec ze soutěže odstoupil kvůli nedostatku financí a hráčů, a tím si myslím, že soutěž trošku ztratila, protože Slavoj nehrál vůbec špatný hokej a dokázal kdekoho potrápit. Co vím, tak svaz oslovil asi 3 týmy, zkoušel různé varianty, ale bohužel se mu nepodařilo žádný tým do soutěže sehnat a proto nás v soutěži zůstává bohužel 6.

Tým odehrál dva přípravné zápasy s Bydžovem, jaký máš k nim komentář?

Přípravným zápasům moc velkou váhu nedávám, protože pro nás je důležité ze začátku sezony být co nejvíce na ledě a dohánět tréninkové manko. V těchto zápasech jsem ale našel spoustu pozitiv, ale na druhou stranu musím říct, že i veliká negativa. Myslím si, že někteří budou muset rapidně přidat abychom se vrátili na tu úroveň, kde jsme byli!

Jaké jsou cíle pro tuto sezonu?

Byl bych špatným trenérem kdybych neměl ty nejvyšší cíle. Proto si přeji abychom předváděli opět náš hokej plný pohybu a v play-off to dotáhli pokud možno co nejdále, to znamená nejlépe k titulu, protože ten pocit z vítězství a zvednutí poháru nikdy neomrzí.

(HC Jičín)