V důležitém zápase fotbalisté Jičína konečně vyhráli

27. 09. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším mistrovskému utkání KP přivítali v sobotu 24. září jičínští fotbalisté na domácím trávníku mužstvo FC Vrchlabí A, kterému se rovněž nevydařil začátek soutěže. Vrchlabí mělo před tímto zápasem na kontě 4 body, Jičín 2, takže se hrálo o 6 bodů a o důležitosti zápasu tedy nebylo pochyb!

SK Jičín A - FC Vrchlabí A 2:1 (0:0)

V obraně se 17letým Smolíkem kope Jičín v 7. minutě po brejku Machačného s Matějkou roh a po nově nacvičeném signálu centruje Matějka bohužel za branku. V 9. minutě jdou hosté do rychlé akce po pravé straně a následný centr do vápna posílá hostující hráč "nůžkama" těsně vedle levého horního rohu Kantovy branky. Ve 22. minutě Jičínští rychle rozehráli TK, po němž Florian střílí z vápna s tečí jen těsně nad branku. Tentýž hráč se ve 26. minutě dostal k odraženému míči ve vápně a jeho střela končí na tyči, velká škoda! Velký a nebezpečný závar vznikl v jičínském vápně ve 27. minutě, kdy hosté po rohu několikrát špatně trefili dorážku, štěstí bylo na domácí straně! Ve 32. minutě kope zprava TK Zezulka, na něj si na zadní tyči naskočil Ulvr, jeho "hlava" ale mířila vedle levé tyče! Ve 45. minutě posílá TK hostující Hnik jen těsně nad jičínskou branku.

Vstup do druhého poločasu Jičínu nevyšel, ve 48. minutě po nedorozumění obrany s brankářem padá hostující útočník a HR nařizuje PK, který Kout proměňuje ve vedoucí branku Vrchlabí - 0:1! Další drastický nápor na psychiku domácích hráčů! V 51. minutě je ve vápně sražen Holer a kope se penalta i na druhé straně. Odpovědnost v tento kritický okamžik na sebe vzal kapitán Ulvr a srovnal na 1:1! Důležitý okamžik! V 59. minutě vyvezl podél lajny míč z poloviny domácích Vrabec a od hostující střídačky posílá dalekonosný křižný centr do vápna, kde se k němu dostává nabíhající Matějka a střelou k pravé tyči dostává domácí mužstvo do vedení 2:1! Hosté se s tímto stavem samozřejmě nesmířili, hrozí hlavně po standardkách a brejky. V 84. minutě unikl po levé straně Kanta, střela z úhlu končí po zásahu brankáře v autu a domácí kopou roh. V 86. minutě se po výkopu Janalíka dostal za obranu Jičína Tomčík, kterého ve vápně velice riskantním zákrokem odzbrojil v poslední chvíli Čeřovský! Ve 2. minutě nastavení po úniku hostů po pravé straně vyráží Kanta vynikajícím zákrokem míč mířící do horního rohu branky a po dalším centru jen sleduje dalekonosnou hlavičku zprava na zadní tyč - ta končí těsně nad levým horním rohem a následně píšťalka Pavla Vítka toto drama končí!

Jičín konečně vítězí za 3 body, hra se lepší, i když k dokonalosti má daleko, tým se odpoutává z posledního místa a snad se začne lepšit i psychika hráčů. Do mužstva se vrátil Florian, zdráv už je i Vrabec, který nahrál na vítěznou branku, škoda zranění Petra Beneše. Příští týden Jičín čeká těžké utkání venku s rezervou Chlumce nad Cidlinou. (kla)

Pohled asistenta Tomáška: "Za dnešní zápas musíme hráče pochválit, i za nepříznivého stavu se kluci semkli a zápas otočili. Jen nás mrzí neproměněné šance v 1. poločasu, nemusely to být takové nervy! Jsme rádi, že jsme zápas konečně zvládli za 3 body, musíme ale děkovat brankáři Kantovi, že v poslední minutě vytáhl fantastický zákrok. Radost kalí zranění Petra Beneše, přejeme brzký návrat na trávník. Chválíme i trojici rozhodčích."

Sestava Jičína: Martin Kanta - Smolík, Ulvr, Čeřovský, Beneš (40. Vrabec) - D. Kanta, Zezulka, Florian, V. Matějka (91. Řeháček) - Holer (72. Vacek), Machačný (72. Hlůže).

Fakta - ŽK 3:2, ČK 0:0, diváků 90. Rozhodčí Pavel Vítek.

Branky: 51. Ulvr (PK), 59. Matějka - 48. Kout (PK).

další výsledky a tabulka