Fotbalová rezerva Jičína nakonec vyhrála

27. 09. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším mistrovském utkání 1. B třídy mužů přivítala v sobotu 24. září fotbalová rezerva Jičína na domácím trávníku tým TJ Sokol Nepolisy, který do 1. B třídy sestoupil po totálně neúspěšné sezoně (4 body!) z 1. A třídy.

SK Jičín B - TJ Sokol Nepolisy 3:2 (1:1)

Začátek domácím nevyšel, po faulu ve vápně nařizuje rozhodčí PK, který Dvořák proměnil. Potom se hra Jičína zlepšila a ve 23. minutě si po pasu za obranu nádherně zpracoval míč Jiřička a svoje sólo zakončil vyrovnávací brankou na 1:1! Další gólovku měl Vacek, ale po přihrávce zleva před branku mířil z bezprostřední blízkosti těsně vedle. Hrál se oboustranně útočný fotbal, hosté hrozili centry do vápna, domácí rychlými brejky.

Ve druhém poločase se blýskl krásnou brankou Marek, když v 62. minutě napřáhl ze 22 m a trefil levý horní roh Šafaříkovy branky - 2:1, krásný fotbalový okamžik! Hosté i nadále útočili a snažili se vstřelit branku. To se jim podařilo po rychlém brejku středem hřiště v 72. minutě, kdy srovnali na 2:2. Když už to vypadalo na penaltové rozuzlení, unikl po levé straně střídající dorostenec Vohnout a na jeho krásný centr si naskočil před brankou Marek, který strhává vítězství na domácí stranu a zakončuje svoje velmi povedené utkání. Pohled na tabulku je nádherný, mužstvo "jede", funguje prolínání starších zkušených borců s dravým mládím! V dalším utkání cestují Jičínští na hřiště dosavadního lídra soutěže, týmu RMSK Cidlina N. Bydžov B. (kla)

Pohled trenéra Jardy Řeháčka: "Do dnešního zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně, ale přibrzdila nás branka z penalty. Výsledek zápasu jsme otočili na 2:1 a měli jsme i další šance na zvýšení náskoku. Bohužel, soupeř vyrovnal na 2:2 a vypadalo to na dělbu bodů a penaltový rozstřel. Vše ale rozhodla akce dorostence Vohnouta, který krásně nacentroval a Marek hlavou rozhodl o našem vítězství 3:2."

Sestava Jičína B: Skořepa - Klaban, Velich (C), Štěpánek, Švec - Vrabec (46. Joukl), Jiřička (61. Novák), A. Nálevka (87. Kirschner), Kosejk (87. Vohnout) - Vacek (46. Jiří Matějka), Marek.

Fakta - ŽK 1:4, ČK 0:0, diváků 65. Rozhodčí Jan Lukes.

Branky: 23. Jiřička, 62. a 89. Marek - 5. Dvořák (PK), 72. Zavoral.

další výsledky a tabulka