První utkání nové sezony hokejisté Jičína doma vyhráli, ve středu hrají opět na domácím ledě

27. 09. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Hokejisté týmu HC Autocentrum Jičín, kteří obhajují vítězství v soutěži z loňského roku, se po dvou přátelských utkáních s Novým Bydžovem představili jičínským divákům v prvním ostrém utkání. Soupeřem Jičína byl vzdálený Varnsdorf. Jičínský tým rozhodl o svém vítězství již v první třetině.

HC Autocentrum Jičín - HC TS Varnsdorf 9:2

První akce, první střela na branku a gól na 1:0, to vše za 17 vteřin utkání. Průšek založil útok, Hladík pelášil s kotoučem, našel najíždějícího Prokopa a ten z první vstřelil úvodní branku utkání. Druhou branku dal ve 4. minutě Němec, který překvapil brankáře hostů a tvrdou ranou z rohu hřiště zvýšil na 2:0. O minutu později se natlačil před bránu Hladík, jeho pokus brankář zastavil betonem, pohotově však dorazil kotouč do odkryté klece Prokop. Na ledě jakoby bylo jen jedno mužstvo. V 10. minutě se domácí usadili v útočném pásmu. Průšek si vybruslil z osy hřiště, potáhl brankáře i obránce a zasunul kotouč do prázdné brány. O šest minut později se důrazně prosadil Sedmík a zvyšoval již na 5:0 pro domácí. Skvělou třetinu uzavřel 2 vteřiny před koncem dorážkou na brankovišti Prokop a zkompletoval hattrick.

Druhá třetina připomínala tu první, již ve 22. minutě se podruhé v zápase prosadil Sedmík a přivítal nového muže v brance hostů. Domácí se neustále tlačili do šancí a snažili se hrát na kotouči. Kombinace na trase Průšek, Prokop, Hladík skončila mimo tři tyče. To však domácí nemuselo mrzet, další gól přidal Kloutvor, který propálil brankáře hostů. Poslední branka domácích padla v 33. minutě. Nová akvizice v dresu Jičína Adam Řeháček nahodil kotouč na branku, který tečoval Průšek a zvyšoval na 9:0. Všechny šance hostů zastavil domácí brankář Kořínek.

Ve třetí třetině však domácí polevili a hosté dokázali dvakrát během jedné minuty snížit na konečných 9:2.

Další utkání čeká Jičín už ve středu 28. září proti Turnovu. Vhazuje se v 17.00.

Pohled trenéra HC Jičín Michala Kejmara: "První mistrovské utkání v sezoně hodnotím pozitivně. Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali jsme dvě rychlé branky a poté jsme utkání již kontrolovali. Chtěl bych kluky pochválit za přístup, i když ve třetí třetině trochu polevili a nebylo v ní moc pohledného hokeje. Sezona je na začátku a my se musíme soustředit na další utkání. Chtěl bych také poděkovat divákům za podporu a pozvat je na středeční utkání proti Turnovu."

Sestava HC Jičín: Kořínek (Beneš) - Mikolášek, Marček, Richter, Nový, Řeháček, Novák - Hladík, Průšek, Kollman, Prokop, Sedmík, Němec, Dvořák, Kloutvor, Žďárský.

Sestava HC TS Varnsdorf: Kácha (od 20. Sláma) - Jarábek, Černý, Falta, Tenkrát, Pípa, Damašek - Matějka, Pešek, Bali Šoltés, F. Prokop, Oplt, Veroněk, Kouřil, Chovanec, Veselý, Žďánský.

Branky domácí: 1. Prokop (Hladík, Průšek), 4. Němec (Sedmík), 5. Prokop (Hladík), 10. Průšek (Hladík), 16. Sedmík (Němec, Řeháček), 20. Prokop (Průšek), 22. Sedmík (Nový), 32. Kloutvor (Dvořák), 33. Průšek (Řeháček, Prokop).

Branky hosté: 52. Veselý (Matějka), 53. Falta (Matějka).

Fakta - vyloučení 2:0, využití 0:0, diváků 110. Rozhodčí Serbus - Johan, Beran. Průběh utkání 9:0, 9:2.

(HC Jičín)

Termíny utkání HC Jičín v sezoně 2022/23

Tabulka Krajské ligy mužů Libereckého kraje