Utkání s Turnovem hokejisté Jičína vyhráli

30. 09. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Druhé utkání této sezony sehráli hokejisté Jičína ve středu 28. září proti soupeři, se kterým se v minulém ročníku ucházeli o mistrovský titul. Opakovaní finále skončilo opět lépe pro domácí Jičín, který zvítězil 4:2. O výhře rozhodl dobrý pohyb domácích a nedisciplinovanost hostů.

HC Autocentrum Jičín - HC Turnov 1931 4:2

První třetina začala pro domácí dobře, hýřili pohybem a snažili se tlačit do zakončení, hosté si s jejich pohybem nevěděli rady. V 8. minutě přiťukl Novák kotouč do jízdy Průškovi a ten kličkou překonal brankáře Turnova. Hosté reagovali několika povedenými šancemi, ale všechny vychytal jejich bývalý spoluhráč Beneš. V 15. minutě využil křižné přihrávky Kloutvora Žďárský a zvýšil na 2:0 pro domácí.

Druhá třetina se odehrávala ve stejném duchu jako ta první. Hosté však dokázali využít chyby v obraně domácích a samostatný únik proměnil Miškovský. Radost jim ale vydržela jen 17 vteřin. Marček křižnou přihrávkou našel Prokopa, ten se protáhl po křídle přes obranu a zasunul kotouč do brány. Domácí i hosté přežili několik oslabení, až v 38. minutě využil nedorozumění v obraně domácích Kysela a stejně jako předtím Miškovský proměnil samostatný únik a snížil na 3:2.

Třetí třetina přinesla několik oslabení, zejména ze strany Turnova, jehož hráči nedokázali udržet nervy na uzdě a po zbytečných faulech hráli několik minut ve třech. Jednu z přesilovek 5 na 3 zakončil Sedmík, který zvedl kotouč pod horní tyč a nedal brankáři šanci. Do konce utkání se již skóre neměnilo a domácí si připsali další tři body do tabulky.

Trenér HC Jičín Michal Kejmar: "Věděli jsme, že se v Turnovu odehrály určité změny v kádru i na střídačce, přesto jsme očekávali, že budou hrát svým stylem, to znamená spoléhat na brejky, což se ukázalo. Musím hráče pochválit nejen za nasazení a vítězství, ale i za to, že se nenechali vyprovokovat, což se soupeři nedařilo. Zároveň mě mrzí, že jsme udělali několik chyb a dvě z nich soupeř potrestal. Děkuji také divákům za návštěvu a těšíme se na další zápasy."

Sestava HC Jičín: Beneš (Kořínek) - Řeháček, Richter, Mikolášek, Svoboda, Marček, Najman - Průšek, Nový, Prokop, Kloutvor, Novák, Dvořák, Žďárský, Sedmík, Němec.

Sestava HC Turnov: Kysilka (Jiránek) - Kysilka, Zákoutský, Starosta, Zákoutský, Divila - Hloušek, Suska, Maděra, Liška, Kysela, Miškovský, Zákoutský, Vondráček, Medek.

Branky domácí: 8. Průšek (Novák), 15. Žďárský (Kloutvor, Dvořák), 27. Prokop (Marček), 53. Sedmík (Prokop, Němec).

Branky hosté: 26. Miškovský (Maděra), 38. Kysela (Hloušek, Kysilka).

Fakta - vyloučení 6:11, využití 1:1, diváků 183. Rozhodčí Kaňkovský - Krejbich, Ječný.

(HC Jičín)