Na Chlumec jičínští fotbalisté nestačili, i když šancí si vypracovali dost

03. 10. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V neděli 2. října cestovali jičínští fotbalisté na hřiště druhého týmu aktuální tabulky KP, k bodům tedy vedl pouze výborný výkon celého týmu.

FK Chlumec n/C B - SK Jičín A 4:0 (2:0)

Hned v 1. minutě vysunul Kuncíř napravo Holera, ale vyběhnuvší brankář Kukal byl u míče dříve. Ve 3. minutě po centru zleva se snadno dostal 2 m od brankové čáry k hlavičce Ludvík a neměl velký problém překonat na čáře stojícího Kantu. Domácí jdou do vedení 1:0! V 7. minutě domácí Dítě natáhl Kantu svojí střelou k levé tyči, po ní kopou domácí roh. Ve 13. minutě křižný centr zprava přiťukl Kuncíř hlavou na hranici vápna dovnitř, kde se nabíhající Machačný ocitl sám před Kukalem, ale z voleje vysoko přestřelil! Velká škoda! V 16. minutě pronikl po pravé straně až před Kukala Florian, ale brankář na zemi jeho střelu se štěstím chytá. Ve 23. minutě orazítkovala střela domácích spojnici tyče a břevna! Ve 27. minutě si na centr do malého vápna naskočil Kučera a snadno zvýšil na 2:0! Ve 28. minutě po faulu na Matějku ve vápně jdou domácí do brejku, tvrdou střelu vyráží Kanta na roh. Ve 30. minutě po TK se za obranou dostal míč k Čeřovskému, který ho trefil tak nešťastně, že dal malou domů Kukalovi. Ve 38. minutě měl Jičín štěstí, když centr ze strany před prázdnou brankou jen o milimetry míjí nabíhající domácí útočník!

Do druhého poločasu šel Jičín do rizika a střídal najednou všechny 3 hráče z lavičky. Na hru to mělo blahodárný vliv, zvlášť Fidrich svojí rychlostí to na hrotu rozhýbal. V 56. minutě jičínský brankář svým vyběhnutím špatně vyřešil situaci a dalekonosnou střelou z rohu vápna domácí Staněk snadno zvyšuje na 3:0! V 62. minutě vystihl nedorozumění v domácí obraně Fidrich, branku ale neohrozil. V 65. minutě jičínský TK prodlužuje před branku Kuncíř na nabíhajícího Fidricha, který ale z voleje trefuje pouze domácího brankáře! V 67. minutě se nádherně uvolnil u brankové čáry Smolík, předložil na malé vápno Vrabcovi a ten z bezprostřední blízkosti opět trefuje výborného Kukala! Tyto okamžiky definitivně rozhodly o osudu utkání. V 79. minutě se ocitl v "gólovce" opět Fidrich, brankář znovu vyrazil! A tak se potvrdilo nedáš - dostaneš, v 82. minutě po brejku po levé straně letí centr na zadní tyč, kde dobíhající Hartman z bezprostřední blízkosti uzavírá "účet" na 4:0! V poslední minutě nenašel HR odvahu písknout za rozhodnutého stavu jasnou penaltu proti domácím. Porážka 4:0 je tak až moc krutá vzhledem k šancím, kterých si Jičínští vypracovali asi víc než domácí. Bohužel smůla, nemohoucnost a výborný brankář Kukal v domácí brance jim gól vstřelit nedovolili! V dalším zápase hostí Jičín v sobotu Slavii HK. (kla)

Pohled asistenta Tomáška: "Dnešní výsledek je pro nás až příliš krutý, domácí na rozdíl od nás využili své šance, a proto dnes zvítězili a zaslouženě získali 3 body. Domácím gratulujeme a my musíme jet dál a připravit se na další utkání.

Sestava Jičína: Martin Kanta - Smolík, Ulvr, Čeřovský (46. Kuneš), Kuncíř - Holer (46. Vrabec), Zezulka, Florian, Matějka - Zugar (46. Fidrich), Machačný.

Fakta - ŽK 3:2, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Jiří Stárek.

Branky: 3. Ludvík, 27. Kučera, 56. Staněk, 82. Hartman

další výsledky a tabulka