Jičínští hokejisté prohráli v Lomnici, v neděli hostí Frýdlant

04. 10. 2022 Hokej « zpět

Jičín - Ve třetím kole KL mužů Libereckého kraje zajížděli v sobotu 1. října hokejisté Jičína do Lomnice. Do zápasu vstoupili se 13 hráči v poli a s jedním brankářem, kterým byl Lukáš Beneš.

HC Lomnice n/P - HC Autocentrum Jičín 5:2

Úvod se jičínským hráčům nevydařil, hned po dvou minutách inkasovali první branku, když po pravém křídle projel Syrovátka a šťastnou střelou po zemi překonal Beneše. Domácí byli i nadále lepším týmem a v desáté minutě opět Syrovátka zvýšil na 2:0. Za další dvě minuty se do úniku dostala dvojice domácích a Martinec přesnou střelou nad Benešův beton zvýšil skóre na 3:0. Do konce první třetiny se povedlo Jičínu snížit v přesilové hře, když Kollmanovu přihrávku přes celé pásmo zužitkoval Hladík.

Do druhé třetiny nastoupil Jičín aktivněji a téměř nepouštěl domácí do útočného pásma. Všechny šance Jičínských však pochytal lomnický brankář Hart. Půl minuty před koncem druhé třetiny po ojedinělé šanci zvýšil vedení Lomnice na 4:1 obránce Čakajík.

Třetí třetinu začali hosté opět aktivněji a tentokrát už po minutě a půl prostřelil brankaře Harta Němec. Po této brance se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách. Jičín už branku nevstřelil, naopak po vyloučení obránce Mikoláška, který za faul kolenem dostal trest do konce utkání, obdrželi 15 vteřin před koncem poslední branku zápasu, kdy skóre utkání pečetil Syrovátka svým hattrickem.

Jičín si tak po dvou vítězstvích v sezoně připsal první prohru. O reparát se pokusí svěřenci trenéra Kejmara v neděli 9. října, kdy od 17.00 na domácím ledě vyzvou Frýdlant.

Trenér HC Jičín Michal Kejmar: "Dnes nám bohužel hrubě nevyšla první třetina, ve které nám chyběl pohyb, nasazení a důraz. Od druhé třetiny se výkon zlepšil, ale již jsme nedokázali náskok dotáhnout. Je stále začátek sezony, máme čas dohnat kondici a herní věci. Snad půjdou naše výkony nahoru."

Sestava HC Lomnice n/P: Hart (Mrázek) - Čakajík, Martinec, Kuch, Syrovátka, Rybář - Junek, Maťátko, Knap, Rydval, Zajíc, L. Syrovátka, Rudiš, Václavec, Račko, Mizera.

Sestava HC Jičín: Beneš - Řeháček, Richter, Mikolášek, Svoboda, Marček, Najman - Průšek, Nový, Kloutvor, Dvořák, Němec, Kollman, Hladík.

Branky domácí: 2. Syrovátka (Rudiš, Martinec), 10. Syrovátka (Syrovátka), 12. Martinec (Mizera, Maťátko), 40. Čakajík (Rydval), 60. Syrovátka (Martinec).

Branky hosté: 15. Hladík (Kollman, Marček), 42. Němec (Kloutvor).

Fakta - vyloučení 4:4, navíc Mikolášek (Jičín) trest do konce utkání, využití 1:1, diváků 174. Rozhodčí Reichelt - Damašek, Beran. Průběh utkání 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

(HC Jičín)

Termíny utkání HC Jičín v sezoně 2022/23

Tabulka Krajské ligy mužů Libereckého kraje