Sezona MTBO ukončena. Stránský druhý a Musilová čtvrtá v Českém poháru

06. 10. 2022 Orientační běh « zpět

Jičín - Pohárové finále v Plzni ukončilo o víkendu bitvu o tituly nejlepších mužů a žen letošní sezony orientačních závodů na horských kolech (MTBO).

V elitní kategorii mužů (M21E) obsadil celkově vynikající druhé místo jičínský Vojtěch Stránský, mezi ženami v elitě skočila Vendula Musilové díky stabilním výsledkům v průběhu celého roku čtvrtá. Skvělý úspěch jičínských bikerů pak podtrhli Lukáš Tuma vítězstvím v Českém poháru v žákovské kategorii M14 a jeho starší bratr Matěj Tuma celkovým vítězstvím v juniorech (M20).

Po třech vítězných letech se naopak jičínské družstvo muselo sklonit před silnějšími soupeři z Brna, to když se letos nepovedlo obhájit čtvrté vítězství na MČR MTBO ve smíšené štafetě družstev. "Nevěšíme hlavu, příští rok se vrátíme znovu bojovat o medaile," shodují se členové jičínského výběru Jiří Kazda, Vendula Musilová, Matěj Tuma, Markéta Drobníková a Vojtěch Stránský.

Do té doby však mnohé z jičínských elitních závodníků čeká příprava na vrchol mezinárodní soutěžní sezony a sice Mistrovství světa v MTBO, které proběhne v roce 2023 v Jičíně a okolí. (ven)