Fotbalisté Jičína získali důležité 3 body

10. 10. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším mistrovském utkání na domácím trávníku přivítali jičínští fotbalisté v sobotu 8. října mužstvo Slavie HK, která je letos sice až na 6. místě, ale má velké ambice a jediný cíl, postup do Divize. Tomu odpovídá i hráčské složení.

SK Jičín A - FC Slavia Hradec Králové A 2:1 (2:1)

Domácí začali aktivně, na těžkém trávníku se hrálo od začátku svižně, Jičínu se dařily kombinace, ale ve 4. minutě centr zprava na zadní tyč odvracel v tísni Kuncíř na roh. V 7. minutě rozehrál poblíž jičínského vápna rychle TK Hlůže, jeho dalekonosný křižný nákop našel Kuneše, který ač byl tísněný obráncem, unikl a z úhlu překonal Zadrobílka, 1:0! Skvělý začátek! V 10. minutě po zbytečném rohu řeší nebezpečnou situaci Kanta. V 11. minutě se po dlouhém křižném nákopu dostal za jičínskou obranu napravo Málek, Kanta jeho ránu ze 14 m výborně vyrazil! Ve 20. minutě po centru zprava couval ve vápně Kuncíř, srazil přitom Krotila a HR ukázal nekompromisně na PK! Velká komplikace, k míči se postavil Řezáč a dlouho avizovanou střelu napravo Kanta skvěle vyrazil, velmi důležitý okamžik utkání! Domácím hráčům tento moment velmi pomohl, hlavně psychicky. Ve 25. minutě TK hostů ze 25 m letí vysoko nad branku. Ve 31. minutě po dlouhém Kantově výkopu prodlužuje hostující hráč míč hlavou na obránce, který dává malou domů mladíčkovi v hradecké brance Zadrobílkovi, ten se asi lekl chytit míč do rukavic, míč mu prošel mezi nohama a běžící Zugar z velkého úhlu trefuje neomylně míč k zadní tyči, Jičín vede 2:0. Fantazie, ale konec je velmi daleko. Jičínští jsou aktivní, daří se jim slušně kombinovat, hosté lehce znervózněli. Ve 41. minutě po TK Jičína se hosté dostali do brejku, který domácí nedokázali ani na několikrát přerušit, do středu naběhnuvší Řezáč se dostal sám před Kantu a ten, ač si na míč sáhl, brance zabránit nedokázal, 2:1. Škoda, poločas se blížil!

Do druhého poločasu jdou Jičínští s cílem hrát dále trpělivě, jistě vzadu a pouštět se do rychlých brejků. "Kliku" měli domácí hned ve 49. minutě, kdy po přihrávce zprava uklouzli před brankou Ulvr i Kanta, naštěstí se míč dostal za branku. V 59. minutě napřáhl z 25 m Florian, jeho střela asi o metr minula levý horní roh branky hostů. V 66. minutě střílí z hranice vápna Zugar, Zadrobílek střelu bez velkých problémů chytá. V 68. minutě po rohu došlo ve vápně domácích k závaru, po několika zblokovaných střelách se ale míč dostal z vápna. V 75. minutě TK hostů jen těsně míjí Kantovu branku. Domácí hrají stále aktivně, ví totiž, že "zalézt dozadu" by bylo čekání na "smrt"! V 76. minutě všem zatrnulo, když po rohu zprava Ulvr nešťastně trefil míč ve snaze ho odkopnout a ten končí s velkým štěstí v Kantových rukavicích u pravé tyče. V 82. minutě se centr zprava stává na zadní tyči Kantovou kořistí. S blížícím se koncem hosté vrhají vše do útoku, do vápna létá jeden centr za druhým, ale jičínská obrana odvrací. HR se rozhodl nastavit 5 minut, graduje nervozita na hřišti i mimo něj. Je uděleno několik ŽK a jedna ČK. Nakonec v 9. minutě nastavení HR Dorotík naposledy foukl do píšťalky a na domácí straně vypuká obrovská radost a euforie, dnešní 3 body jsou zasloužené, asi nečekané ale neskutečně důležité do tabulky i pro psychiku celého týmu. Dnes hráči Jičína využili šance, vzadu "nevyrobili" žádnou fatální chybu, podržel je Kanta a byli za to odměněni. Za týden Jičín cestuje do krajského města do Třebše. (kla)

Pohled asistenta Tomáška: "Do dnešního utkání jsme vstoupili s respektem k soupeři. Jsme strašně rádi, že jsme ho zvládli za 3 body, které opravdu potřebujeme. Tým si sedá, zranění hráči se pomalu vrací, za což jsme rádi. Musíme zůstat pokorní a jít dál zápas od zápasu. Děkujeme hráčům za to, že zápas zvládli takticky i bojovností. Dále chceme pochválit Kantu nejen za to, že chytil penaltu, ale i za to, že s jeho výkonem roste výkon týmu. Doufáme, že se nám podaří navázat na vítězství i v Třebši."

Sestava Jičína: Martin Kanta - Kuncíř, Ulvr, Zezulka, Vrabec - Kuneš (90. Smolík), Hlůže (55. Holer), Florian, V. Matějka (89. Marek) - Zugar, Fidrich.

Fakta - ŽK 4:4, ČK 1:0, diváků 100. Rozhodčí Petr Dorotík.

Branky: 7. Kuneš, 31. Zugar - 41. Řezáč.

další výsledky a tabulka