Oslabený celek házenkářů Jičína B doplatil na nedůraznou obranu a chyby sudích

11. 10. 2022 Házená « zpět

Jičín - Mladíci v jičínském dresu hostili v neděli 9. října ve 4. kole 1. ligy házenkářů celek Bystřice pod Hostýnem. Domácí nastoupili ve slepované sestavě. K dispozici byl sice již Ženatý, ale chyběli Doškář, Dolejší, M. Hájek a Š. Drbohlav. Především branky Doškáře a Hájka v konečném účtování citelně chyběly. Hosté předvedli bojovný výkon, dokázali na sto procent využít slabšího dne jičínské obrany a odvážejí si oba body.

O2xyworld HBC Jičín "B" - HK Bystřice p/H 32:36 (14:16)

Domácí celek, ač v silně oslabené sestavě, chtěl navázat na tu lepší část utkání v Náchodě. Jičínští začali svižně, dařil se jim přechod do rychlého protiútoku a také Hůla v úvodu "zavřel" domácí svatyni. Jičín si tak vypracoval náskok čtyř branek, který však nedokázal potvrdit. Přišly totiž neproměněné šance, přísné vyloučení a to vše nahrávalo hostujícímu celku. Bystřičtí dokonale využili přesilovku, dokázali smazat náskok domácích a dostali se do vedení. Domácí nehráli špatně, ale opustila je přesná koncovka a příliš chyb vyprodukovali v obraně. Ta byla nedůrazná, nechala hostující střelce střílet dle libosti nebo uvolňovat pivota. Hosté odskočili pětibrankovou šňůrou na rozdíl čtyř gólů 9:13 a dostali se do herní pohody. Domácí se však nechtěli vzdát, přidali na bojovnosti, ale štěstí jim nepřálo. Dokázali však snížit na rozdíl branky (13:14) a nadechovali se k dalšímu náporu. Do hry však vstoupili nepřesní sudí, kteří přehlédli dva přešlapy v prostoru křídla po sobě a umožnili tak hostům opět náskok navýšit. Dvoubrankové vedení pak do poločasu hráči Bystřice uhájili.

Druhý poločas začal opět nedůraznou obranou Jičínských, ale jakési zlepšení se dalo vypozorovat. Mladíci v dresu Jičína se dokázali vzepřít osudu a začali hosty přehrávat. V 9. minutě srovnali náskok soupeře a dokázali se po dlouhé době dostat do vedení. V 11. minutě byl stav 25:23, o minutu později 26:24. Poté opět zaúřadovali sudí, přehlédli jasný faul na pronikajícího Bareše a vzápětí, za podobný zákrok, udělili Ženatém přímou červenou kartu. To bylo citelné oslabení, ale i zbývající hráči drželi náskok. Pak přišla další zásadní chyba sudích, když jasný aut pro domácí otočili pro hosty a ti ve 13. minutě srovnali na 26:26. Místo dvoubrankového náskoku tu byl remízový stav. Bystřice dokonale využila frustrace domácích, pětibrankovou šňůrou se znovu dostala do vedení 27:30 a dokázala odolat i závěrečnému tlaku Jičína. S přibývajícími minutami Jičínští chybovali jak v obraně, tak v útoku, hosté nabídnutých šancí využili a náskok ještě navýšili.

I v oslabené sestavě měli domácí k bodům blízko, tentokrát je však zradila obrana a nepřesná koncovka. Vidět byli opět střelecky disponovaní Krahulec a J. Hájek, na pivotu zahrál výborně Frýba, o rozehrávku se starali J. Hájek a Ženatý, obranu se snažil udržet Bareš, na vše ale sám nestačil, mladíci v jičínském dresu teprve zkušenosti sbírají.

Sestava a branky Jičína B: Knittl, Hůla - Krahulec 8/2; J. Hájek 7; Frýba a P. Drbohlav po 4; Bareš 3; Hejtmánek a Brádler po 2; Tůma a Ženatý po 1; Dom. Doškář; Jandera.

Fakta - sedmičky 2/2:1/1, vyloučení 3:6; ČK 1 (Ženatý v čase 37:14 D) - 1 (Kolařík za 3. vyloučení), diváků 100. Rozhodčí Čapek, Dvořáček.

Sled branek: 3-0, 5-2, 5-5, 6-8, 9-9, 9-13, 14-16, 16-19, 18-21, 22-22, 25-23, 26-28, 28-30, 32-36.

Příští týden je na pořadu reprezentační přestávka, jičínský celek se zapojí do boje o body v sobotu 22. října ve Šťáhlavech. (HBC)

další výsledky a tabulka