Fotbalisté Jičína si doma připsali důležitou výhru, porazili Hořice 3:0

24. 10. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším mistrovském utkání na domácím trávníku přivítali v sobotu 22. října jičínští fotbalisté mužstvo Hořic. Zápasy s tímto celkem jsou vždy dramatické a vypjaté, v posledních utkáních se ale Jičínu proti tomuto týmu dařilo. Pohled na tabulku Jičínským velel nutně bodovat!

SK Jičín A - TJ Jiskra Hořice 3:0 (0:0)

Přestože chybělo několik hráčů, začali domácí aktivně. Prvních 15 minut se hrálo bez větších šancí. V 16. minutě si na roh naskočil kapitán Ulvr, jeho prudká hlavička ale naráží do obránce. V 18. minutě posílá odražený míč kousek za vápnem Matějka vedle branky. Následně hosté prověřili dalekonosnou střelou pozornost Kanty v jičínské brance. Ve 21. minutě jde Holer sám na Dufka, střela zblokovaná obráncem padá s obrovským štěstím ležícímu Dufkovi přímo do náruče. Velká smůla pro Jičín, velké štěstí po Hořice! Ve 24. minutě postupuje po levé straně Fidrich sám na brankáře, ten ale jeho ránu vyráží. Ve 27. minutě prošel středem obrany Matějka, poslední obránce ho na hranici vápna srazil, dostává "pouze" ŽK a následný TK Fidricha byl nepovedený. Ve 41. minutě zahrozili hosté po levé straně, přízemní střelu z úhlu Kanta vyráží, naštěstí nikdo nedorážel! Ve 43. minutě po dalším brejku hostů odvrací v tísni centr před branku Ulvr na roh.

Do druhého poločasu jdou domácí s cílem dál vzadu odpovědně bránit, vyrážet do brejků a víc střílet. Hosté nasadili oba bratry Drozdy, reprezentanty ČR ve futsalu, z čehož domácí neměli radost. V 50. minutě zatáhl po pravé straně míč Bango a jeho centr odkopává jičínská obrana v tísni na roh. V 57. minutě kope zprava roh Fidrich, přihrává na Matějku, ten mu vrací a jeho centr tečuje za obranou hlavou Holer na zadní tyč, Jičín vede 1:0! Skvělé, ale konec je ještě daleko. V 61. minutě se po výkopu Skořepy dostal k míči vpravo Kuneš, přes dva obránce se probil až k brankové čáře, přihrál zpět na malé vápno, kde Holer svojí druhou brankou zvyšuje již na 2:0. Paráda! V 63. minutě se dostal ve vápně k nebezpečné střele Pečenka, naštěstí mu v rozhodující okamžik skočil míč a střela šla vysoko nad Skořepovu branku! V 65. minutě jde po akci Zugara Fidrich sám na brankáře, ten ale jeho střelu vyráží. V 68. minutě zpoza vápna střílí po zemi k pravé tyči Nečesaný, Skořepa na zemi výborně vytahuje na roh! V 83. minutě vnikal do vápna Matějka, byl zastaven faulem a HR ukázal na značku PK. K jeho exekuci se k překvapení všech postavil Machačný. Brankář jeho střelu vyráží, ale dorážka už cestu do sítě nachází, 3:0. Velmi důležitý gól! Po této brance je zřejmé, že je rozhodnuto a poslední minuty už velké šance ani na jedné straně nepřinesly.

Domácí tedy vítězí 3:0, týmový výkon, bojovnost. Jičín má 11 bodů a pomalu se odpoutává od samého dna tabulky. Příští týden zajíždí do Libčan, kterým se podobně jako Jičínu vstup do soutěže nepovedl a body z jejich trávníku by byly cenné a důležité. (kla)

Pohled asistenta Tomáška: "Na dnešní derby s Hořicemi jsme se připravovali celý týden, bohužel nám opět vypadlo hned několik hráčů (zranění, nemoci, svatby), i tak jsme chtěli zápas na domácím hřišti zvládnout, což se nám nakonec podařilo, i když nutno říci, že jsme opět málem doplatili na neproměňování šancí, naštěstí jsme toho hostům směrem dopředu moc nedovolili. Svoji domácí premiéru si dnes po zranění M. Kanty odbyl Adam Skořepa. Hráči do jednoho zaslouží pochvalu ne jen za hru, ale i za to, že i když se nám moc výsledkově nedaří, tak se umí semknout jako jeden tým! Jsme rádi nejen za 3 body, ale i za to, že jsme konečně udrželi čisté konto, 2x se dnes trefil Lukáš Holer, potřeboval to jako sůl, věříme, že svoji střeleckou smůlu prolomil a bude se mu střelecky dařit. Dále pochvalu si zaslouží i trojce rozhodčích, která zápas zvládla velmi dobře."

Sestava Jičína: Martin Kanta (46. Skořepa) - Kuneš, Ulvr, Řeháček, Vrabec - V. Matějka, Holer (90. Glos), Zugar, Buchvald - Fidrich, Machačný (90. Marek).

Fakta - ŽK 7:2 (!), ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Jiří Turek.

Branky: 57. a 61. Holer, 83. Machačný (PK).

další výsledky a tabulka