Přebor České republiky žáků v judu, stříbro a bronz pro Jičín

25. 10. 2022 Judo foto: 2 « zpět

Jičín - O uplynulém víkendu se v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi uskutečnil Přebor ČR mladších a starších žáků v judu. Na boleslavském tatami se představilo 648 mladých judistů ze 118 klubů ČR. Právo účasti na Přeboru ČR 2022 si v seriálu kvalifikačních turnajů Českého poháru a krajských soutěží vybojovalo i 7 jičínských nadějí.

V sobotních kláních kategorie mladších žáků do 13 let se představili Evelína Lemmerová do 36 kg a Miroslav Kratochvíl do 66 kg.

Oba podali v průběhu soutěže solidní výkon. V úvodních kolech sice klopýtli, ale z opravných bojů se probojovali k utkání o bronz. V tom se však štěstí přiklonilo na stranu jejich soupeřů a obě jičínské naděje skončily na děleném 5. místě. Evelína při své premiéře na republikovém šampionátu předvedla sympatický výkon, pro Mirka bylo 5. místo zklamáním.

V nedělních bojích se v kategorii starších žáků do 15 let představili do 40 kg Natálie Rejmanová, do 44 kg Barbora Horáčková, do 52 kg Darina Jirásková, do 46 kg Jan Egrt a do 50 kg Tomáš Ort.

Nejvíce se dařilo Natálce Rejmanové, která získala stříbrnou medaili, a Janu Egrtovi, který vybojoval bronz. Oba v průběhu soutěže 4x zvítězili a pouze jedenkrát okusili hořkost porážky.

Natálka v posledním utkání celého soutěžního dne sice prohrávala, ale v jeho druhé půli se jí podařil nádherný kontrachvat, kterým zvítězila před časovým limitem a zaslouženě získala stříbrnou medaili.

Honza si vybral smolný okamžik ve čtvrtfinále, kdy svému soupeři podlehl po velkém boji až v golden score. Poté však zúročil své zkušenosti a v boji o bronz zvítězil nádherně provedenou technikou seoi nage před časovým limitem.

Pro Natálku je to první cenný kov z republikového šampionátu, Honza navázal na svůj loňský bronz z kategorie mladších žáků a také na bronz z letošní letní olympiády mládeže.

Solidní výkon předvedla i Darina Jirásková, která s bilancí dvou výher a dvou porážek skončila sedmá.

Na 9. místech se ve svých kategoriích umístili Barbora Horáčková a Tomáš Ort.

Celkově lze považovat vystoupení jičínských nadějí za úspěšné. Dvě medaile, dvě pátá místa, jedno sedmé. V porovnání zisku cenných kovů a bodovaných umístění se jičínské naděje neztratili.

Velké poděkování patří zejména všem trenérům, kteří se jičínské mládeži ve svém volném čase věnují, ale i rodičům, kteří své děti podporují.

SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ. (ML)

Natálie Rejmanová na druhém místě, Jan Egrt na třetím místě zcela vpravo. Foto: Aleš Kratochvíl

foto

foto