Z Libčan fotbalisté Jičína body nepřivezli

31. 10. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu 29. října hráli jičínští fotbalisté ve 13. kole KP s celkem Libčan. Při pohledu na tabulku bylo jasné, že tentokrát se hraje o 6 bodů a možnost se odpoutat od posledních týmů. Těsně před výkopem odstoupil pro náhlou zdravotní indispozici kapitán Ulvr, nahradil ho Kuncíř.

SK Libčany - SK Jičín A 2:0 (1:0)

Zápas ovlivnila hned 2. minuta, kdy unikl po pravé straně Matějka a na brankové čáře byl jasně podražen, bohužel HR "žádný nedovolený zákrok neviděl"! Domácí se snažili o vstřelení branky, naštěstí pro Jičín jejich střely končily v lese za brankou. Ve 21. minutě po jičínské chybě končí střela domácích těsně vedle levé tyče. Ve 26. minutě se řítil po pravé straně sám domácí útočník, střela naštěstí mířila hodně nepřesně! Ve 34. minutě se po levé straně dostal až ke Skořepovi Hofman a z úhlu posílá míč ke vzdálenější tyči, 1:0! Velkou šanci měli Jičínští ve 34. minutě, kdy po rohu zprava Tošovský dvakrát reflexivně vyrazil dorážky z bezprostřední blízkosti!

Do druhého poločasu nevstoupili hosté dobře, domácí ovládli střed hřiště, odražené míče se pravidelně odrážely na domácí kopačky, přesto hosté bojovali a snažili se o vstřelení branky. V 53. minutě se po centru Fidricha nedostal na zadní tyči k míči obsazený Holer. O minutu později chytá nadvakrát velkou šanci domácích brankář Skořepa. V 69. minutě míří Zugar z 20 m doprostřed branky. V 71. minutě se po centru do vápna dostal ke střele domácí Mokrý, naštěstí branku netrefil. V 79. minutě po brejku Glose následuje roh, po němž v těžké pozici slabě hlavičkuje na zadní tyč Řeháček. V 82. minutě vysunuli domácí středem jičínské obrany Novotného, ten obešel Skořepu, z úhlu zvyšuje na 2:0 a o osudu zápasu je rozhodnuto. V závěrečných minutách se ani jedno mužstvo do vyložené šance nedostalo a tak Jičín odjíždí z neoblíbených Libčan bez bodu. Příští týden Jičínští hostí na domácím stadionu v posledním domácím utkání mužstvo FK Jaroměř.

Pohled asistenta Tomáška: "Dnes se utkaly dva týmy, co spolu sousedí v tabulce. My jsme toto utkání chtěli zvládnout. Potřebujeme každý bod a tak jsme do zápasu vlétli slušně a hned ve 2. minutě jsme mohli (měli) kopat penaltu. Bohužel pro nás, HR měl jiný názor. 1. poločas jsme neodehráli úplně zlé utkání, přesto šli do šaten spokojenější domácí, kteří vedli 1:0. Ve 2. půli jsme sice domácí zatlačili, ale nic kloudného jsme nevymysleli a domácí to potrestali zvýšením na 2:0 a tak zůstávají všechny body Libčanům, kterým gratulujeme. Co se týká nás, hráči se musí zamyslet sami nad sebou. Tréninková účast hodně upadla! To je samozřejmě špatně a na naší hře znát."

Sestava Jičína: Skořepa - Florian (78. Glos), Kuncíř, Řeháček, Vrabec - Matějka, Zugar, Buchvald (75. Čeřovský), Fidrich - Machačný (86. Štěpánek), Holer.

Fakta - ŽK 2:2, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí David Beránek.

Branky: 34. Hofman, 82. Novotný.

další výsledky a tabulka