Druhé východočeské házenkářské derby jasně pro Jičín B

03. 11. 2022 Házená « zpět

Jičín - Po remízovém utkání v Náchodě čekal v neděli 30. října na jičínské házenkářské mladíky další regionální soupeř. Tradiční protivník ze Dvora Králové tentokrát tahal za kratší konec provazu, domácí byli od 20. minuty první půle lepším celkem, zaslouženě si připsali oba body. Hra domácích však nebyla bez chyb, výkon šel nahoru velmi zvolna.

O2xyworld HBC Jičín "B" - 1. HK Dvůr Králové 39:24 (18:12)

Domácí celek nastoupil po několika zápasech opět téměř kompletní a na výkonu to bylo znát. Hosté však nepřijeli odevzdaně, patřil jim úvod zápasu. Jičínský celek se rozjížděl pomalu, chybělo větší nasazení v obraně, důraz a také v útoku se objevily občas zbytečně zbrklá střelba nebo přihrávka. Hosté tak dokázali domácím poměrně bez problémů vzdorovat až do 23. minuty. To využívali nedůrazné obrany Jičína a především střelecké potence Píchy a spolupráce s pivotem. Teprve posledních sedm minut poločasu se Jičínští přinutili k rychlejší hře, povedlo se několik rychlých útoků a rázem se obraz hry změnil. Domácí mladíci si vybojovali až šestibrankový náskok, což se ukázalo jako rozhodující moment celého zápasu. O nějaké velké spokojenosti s výkonem v první půli však nemohla být řeč.

Druhý poločas byl vyrovnaný pouze prvních pět minut. Poté domácí přidali, především se zlepšili v obraně a také útočné akce byly daleko nebezpečnější, přímočařejší. Sedmibranková šňůra jičínského týmu znamenala v 15. minutě již jednoznačné vedení, z 20:15 na 27:15. Velmi dobré zákroky přidal za lepšící se obranou i Knittl a skóre tak utěšeně narůstalo. Hosté bojovali do samotného konce, tentokrát je ale zradila defenziva, nestačili často účelně čelit domácím rychlým nájezdům. V závěru sahal Jičín po čtyřicítce, té se však hráči nedočkali. Domácí tak po několika nevydařených zápasech, kde je zklamala především koncovka, bodovali. Výkon však nebyl ještě ideální.

Dařilo se tradičně bratrům Hájkovým na rozehrávce, postupně šel výkonem nahoru Ženatý, smysl pro přihrávku a střeleckou potenci ukazoval Dan Doškář, střelecky se blýskli P. Drbohlav, A. Dolejší, Ženatý a klobouk dolů před Barešem, který ukázal svým mladším spoluhráčům, kterak se dostávat do brejků a ty úspěšně zakončovat. Také oba brankáři předvedli několik dobrých zákroků, Hůla to měl těžší v první půli za chybující obranou. Od poloviny druhé půle pak dohrávala zápas dorostenecká sestava a i tito hráči se dokázali prosazovat a navyšovat náskok svých barev. V dresu hostů jistě stojí za zmínku stoprocentní úspěšnost L. Píchy při střelbě sedmiček.

Sestava a branky Jičína B: Hůla, Knittl - Ženatý a Drbohlav po 6; A. Dolejší 6/2; Bareš a Daniel Doškář po 5; J. Hájek 3, Dominik Doškář a M. Hájek po 2; Tůma, Jandera, Hejtmánek a Frýba po 1; Brádler.

Fakta - sedmičky 2/2:7/7, vyloučení 6:2, ČK 0:0, diváků 96. Rozhodčí Pernička, Tůma.

Sled branek: 0-2, 4-2, 6-5, 11-9, 12-10, 17-11, 18-12, 20-15, 27-15, 29-16, 32-19, 37-21, 37-24, 39-24.

Další kolo zavede jičínskou omladinu do Prahy ke střetnutí s týmem TJ JM Chodov. Utkání se hraje v neděli 6. listopadu od 17 hodin. (HBC)

další výsledky a tabulka