Zodpovědný výkon všech hráčů SK Jičín přinesl výhru

07. 11. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - V posledním letošním mistrovském utkání na domácím trávníku přivítali v sobotu 5. listopadu jičínští fotbalisté mužstvo Jaroměře. To se nachází v čelních patrech tabulky a přestože minulý týden neudrželo poločasové vedení v Hořicích 0:2 a zápas nakonec ztratilo 3:2, Jičínští věděli, že bodovat mohou pouze po bezchybném výkonu vzadu a efektivitě v útoku.

SK Jičín A - FK Jaroměř 1:0 (0:0)

Na UMT začal zápas svižně z obou stran, hned ve 2. minutě končí brejk Matějky v autu a v 5. minutě útok hostů po pravé straně ve Skořepových rukavicích. V 15. minutě po obléhání domácí branky končí střela Valáška vedle. V 19. minutě střela Machačného ze 22 m branku míjí. V 21. minutě po chybě jičínské obrany střílí opět Valášek z hranice vápna, naštěstí do míst, kde byl připraven Skořepa. Ve 35. minutě po jičínském autu zprava přihrál Matějka do malého vápna, kde Machačný z voleje střílí nad Červenkovu branku. Ve 41. minutě pronikl Zugar z vlastní poloviny až na hranici velkého vápna, přízemní střela ale končí vedle pravé tyče v autu! Ve 44. minutě tentýž hráč z 25 m donutil Červenku ke skoku k levé tyči, aby vytěsnil nebezpečnou střelu na roh! Poločas tak končí bez branek.

Do druhého poločasu jdou domácí s cílem vzadu na nulu a vpředu vstřelit vítěznou branku. V úvodu se hraje bez větších šancí, v 55. minutě Fidrichův centr do vápna stahuje do svých rukavic Červenka. V 57. minutě kope opět Fidrich TK z pravé strany, na jeho centr si na zadní tyči naskočil Řeháček, ale střílí nad branku! Rozhodující moment utkání přichází v 68. minutě, kdy hosté nakopávají míč po levé lajně dopředu, ten hlavou odvrací nejmenší hráč na ploše Vojta Matějka, míč se k němu vzápětí vrací a on ho vysokým nákopem posílá na nabíhajícího Machačného, který se zbavuje obránce, obchází i Červenku a z velkého úhlu trefuje branku, 1:0. Paráda! Hosté ještě zvýšili obrátky, chtějí dát branku, Jičín ale zodpovědně brání. Hosté hrozí centry do vápna a standardkami. V 82. minutě vystihl Machačný, že je Červenka příliš z branky a z hranice středového kruhu posílá oblouček pod břevno, vracející se brankář s vypětím všech sil vyráží míč nad břevno! V 85. minutě Zugar po úniku po pravé straně posílá míč vedle zadní tyče do autu. V posledních 5 minutách zahrávají obě mužstva několik standardek, na stavu se ale nic nemění a tak po tříminutovém nastavení pískl naposledy HR do píšťaly a utkání končí. Jičín vítězí nejtěsnějším rozdílem 1:0. Co říci závěrem, 3 velmi cenné body, základem byla nula vzadu, proměněná šance a kvalitní zodpovědný výkon všech hráčů na hřišti. Podzimní část soutěže zakončí Jičín v sobotu ve Vysoké nad Labem, body zde by byly potřebné! (kla)

Pohled asistenta Tomáška: "Za dnešní utkání musíme pochválit celý tým. Takticky jsme utkání zvládli velmi dobře. Jsme nesmírně rádi za 3 body s kvalitním soupeřem, nicméně musíme být pokorní, dál na sobě pracovat a ideálně na toto utkání navázat ve Vysoké. Klukům za dnešní výkon děkujeme. Zápas odřídila bez problémů trojice rozhodčích."

Sestava Jičína: Skořepa - Kuneš (88. Holer), Ulvr, Řeháček, Fidrich - Buchvald, V. Matějka, Jiřička (73. Marek), Zugar - Machačný (90. Vacek), Glos (73. Lánský).

Fakta - ŽK 2:2, ČK 0:0, diváků 70. Rozhodčí Tomáš Urbánek.

Branka: 68. Machačný.

další výsledky a tabulka