Jičínští házenkářští mladíci vezou cenné body z Chodova, v neděli hostí nebezpečný celek Bohunic

08. 11. 2022 Házená « zpět

Jičín - Hráči jičínské házenkářské rezervy zajížděli v neděli 6. listopadu k dalšímu utkání 1. ligy na půdu omlazeného celku Chodova. Jičínští chtěli prolomit smůlu několika minulých let, kdy na půdě soupeře nebodovali a to se jim po kvalitním výkonu konečně povedlo. K vidění byla házená výborné úrovně, oba mladé celky totiž hrály rychlou házenou, bylo se na co dívat.

TJ JM Chodov "A" - O2xyworld HBC Jičín "B" 19:25 (11:12)

Utkání začalo v rychlém tempu. Na obou stranách stáli mladí hráči, všichni aktéři se snažili předvádět rychlou, důraznou házenou. První poločas byl ve znamení dobrých obran, ale i kvalitních zákroků obou brankářů. V jičínském celku tak kvůli tomu vyšli naprázdno klasičtí střelci Doškář a Ženatý. Ale ani domácí se kvůli Knittlovi v jičínské brance nemohli příliš často radovat ze vstřelených branek. Hosté předváděli kvalitní obranu. Tu řídil s přehledem Bareš, výborně mu sekundovali oba bratři Hájkové, především Honza. V útoku byla vidět občas nepřipravená střelba či zbrklost, ale ne v přílišné míře. Domácím nepomohly neproměněné sedmičky, za stavu 1:2 neproměnili hned dvě za sebou, za stavu 2:3 třetí. Jičínští získali důležitý, sice jen jednobrankový, náskok v posledních vteřinách, kdy dokonali obrat z 11:9 na 11:12 nechytatelnou ranou J. Hájka.

Druhý poločas začal neproměněnými šancemi Jičína, domácí však pouze srovnali na 12:12. Jičínští mládežníci pak odolali náporu Chodovských a sami se dostali do vedení. To kolísalo v rozmezí jedné až čtyř branek. Chodov se nadechl k náporu v posledních patnácti minutách, kdy dokázal snížit na rozdíl jedné branky a v přesilovce mohl srovnat. Nestalo se, hosté tlak ustáli a v plném počtu opět Pražanům odskočili. Domácí neúnavně zdolávali hostující svatyni, hráli drahný čas v sedmi, ale měli i smůlu. V této fázi, kdy se lámal chléb, nastřelili 5x tyč a dvakrát jim jasné šance vychytal Knittl, další tři střely úplně minuly branku. Pro hosty bylo důležité, že vždy, když i se štěstím uhájili svoji svatyni, dokázali vstřelit branku. Tudíž skóre 17:18 a poté 18:19 zvýšili na 18:24 ve svůj prospěch. Závěrečný tlak Chodova již Jičínští ustáli, poslední slovo měl pak M. Hájek, který tak korunoval svůj výborný výkon.

V jičínském dresu předvedli všichni bojovný výkon. Samozřejmě se vše neobešlo bez chyb, ale těch bylo méně než v některých minulých zápasech. Určujícím faktorem výsledku byla bojovná, pohyblivá obrana a střelecká potence bratří Hájků, A. Dolejšího a P. Drbohlava. Dolejší bezpečně proměnil všechny sedmičky, což se domácím třikrát nepovedlo. Výkonem šel v zápase nahoru Ženatý, Doškář tentokrát více přihrával. Bareš byl vidět jak v obraně, tak v útoku, kde vybojoval tři sedmičky. Důležité branky dali Frýba (odskok na dvě branky) a hlavně v největším tlaku soupeře J. Hájek (též na dvě branky) přes celé hřiště. Po několikaleté pauze tak Jičínští zaslouženě vezou z Prahy dva body.

Sestava a branky Jičína "B": J. Knittl, Hůla - A. Dolejší 7/4; M. Hájek 6; P. Drbohlav 4; J. Hájek 3; Bareš 2; Frýba, Ženatý a Daniel Doškář po 1; Tůma; Jandera; Sedláček; Dominik Doškář.

Fakta - sedmičky 3/0:4/4, vyloučení 4:2, ČK 1:0, diváků 89. Rozhodčí Větrovský, Rutta.

Sled branek: 0-1, 2-3, 5-7, 8-9, 11-9, 11-12, 12-13, 12-15, 13-17, 17-18, 18-19, 18-24, 19-24, 19-25.

Osmé kolo hraje jičínská juniorka na domácí palubovce, v neděli 13. listopadu hostí nebezpečného nováčka 1. ligy, celek Bohunic. Zápas začíná netradičně již ve 12 hodin. (HBC)

další výsledky a tabulka