Poslední utkání podzimu fotbalisté Jičína prohráli

14. 11. 2022 Fotbal « zpět

Jičín - K poslednímu utkání podzimní části KP cestovali jičínští fotbalisté v sobotu 12. listopadu do Vysoké n/L. Věděli, že zisk případných bodů by jim pomohl k většímu odpoutání od posledních dvou míst tabulky.

FK Vysoká n/L - SK Jičín A 3:0 (1:0)

Na těžkém terénu v mlze začala obě mužstva aktivně, ale nepřesně. Hned ve 4. minutě po jičínském TK střílí Lánský z úhlu vysoko nad. Po rohu domácích v 6. minutě míří střela Homolky těsně vedle branky. V 7. minutě centroval Fidrich zprava, ve vápně na míč naskočil Matějka, bohužel brankář Pavliš byl o zlomek sekundy rychlejší a balón vyrazil! Ve 12. minutě Skořepa střelu z blízkosti pod břevno reflexivně vyrazil! V 15. minutě přihrál od brankové lajny Machačný do malého vápna, Fidrich v dobré pozici branku netrefil. Ve 21. minutě po brejku kope Jičín roh, po něm střílí z úhlu Zugar, brankář střelu ale vyrazil. Ve 26. minutě střílí z vápna Ujec, Skořepa ale vyráží! Ve 29. minutě po rohu domácích Jičínští s velkým štěstím odvrací na brankové čáře jejich dorážku. Ve 34. minutě má Jičín asi největší šanci, ale Zugar z vápna těsně míjí prázdnou domácí branku. Ve 40. minutě Jičínští prohráli hlavičkový souboj ve středu hřiště, po něm Ujec přehazuje bezmocného Skořepu a domácí jdou do vedení 1:0! Tímto výsledkem končí i první poločas.

Do druhého jdou hráči Jičína s cílem zlepšit nasazení a bojovnost a pokusit se vstřelit branku. Ve 46. minutě střílí z dálky Zugar, brankář s problémy chytá. V 54. minutě fauluje naprosto nepochopitelně ve vápně Kuneš, domácí z následné penalty zvyšují Ujcem na 2:0 a zasazují Jičínu citelnou ránu při snaze o body. Hra se hostům nedaří, domácí ovládli střed hřiště. V 70. minutě po rohu domácích hlavičkuje na zadní tyči Müller a brankou na 3:0 prakticky rozhoduje o osudu utkání. V posledních 20 minutách se na těžkém terénu utkání pouze dohrává, ani změny v jičínské sestavě obraz hry nezměnily. Jičínští odchází ze hřiště poraženi, nutno konstatovat, že zaslouženě. Chybělo nasazení, bojovnost, nenašel se nikdo, kdo by mužstvo strhnul, těch několik šancí, které si hráči vytvořili, bohužel nevyužili. V tabulce končí Jičín na 14. místě s náskokem 7 a 11 bodů na Vrchlabí a Kostelec nad Orlicí na 15. a 16. místě. Hráče určitě čeká perné jaro, jaké dlouho nezažili! (kla)

Pohled asistenta Tomáška: "K poslednímu utkání v této polovině sezony jsme zajížděli do Vysoké. Domácí nás přehráli ve všech směrech a hlavně dávali branky, což se nám nepodařilo a to nás ještě podržel gólman Skořepa - nebýt jeho dobrého výkonu, mohl zápas skončit větším rozdílem. Nebyli jsme schopni proměnit šance, které jsme si vypracovali, a proto nezbývá, než domácím pogratulovat a nám nezbude nic jiného, než v zimní pauze na sobě hodně zapracovat!"

Sestava Jičína: Skořepa - Kuneš (56. Holer), Florian, Řeháček (46. Jiřička), Kuncíř - Zezulka (46. Marek), Lánský (77. Glos), Zugar, Matějka - Fidrich, Machačný (81. Štěpánek).

Fakta - ŽK 1:0, ČK 0:0, diváků 60. Rozhodčí Marek Pilný.

Branky: 40. a 54. (PK) Ujec, 70. Müller.

další výsledky a tabulka