Jičínská házenkářská juniorka vydřela v nervydrásajícím utkání oba body

16. 11. 2022 Házená « zpět

Jičín - V dalším kole 1. ligy házené přivítali v neděli 13. listopadu jičínští mladíci nováčka z Bohunic. Ten si v průběhu soutěže vede zdatně a pohyboval se v horních patrech tabulky. Bylo jasné, že jen maximální nasazení domácích by mohlo vést k případnému bodovému zisku. V cestě domácím střelcům stál ale brankář Bavlnka a kvalitní bohunická defenziva.

O2xyworld HBC Jičín "B" - Tatran Bohunice 26:22 (9:11)

Úvod zápasu potvrdil všechny prognózy, které se čekaly. Hosté se opírali o zkušeného Bavlnku v brance, velmi zdatně též bránili a v útoku přehrávali domácí obranu především jednoduchou spoluprací s pivotem. Jičínští na tuto útočnou taktiku nenašli prakticky celý první poločas recept. Díky těmto faktorům byli hosté v první půli lepší. Dokázali své šance proměňovat a naopak jičínský útok, často bezzubý, pokrýt. Štěstím pro Jičínské bylo, že i Hůla v domácí brance předváděl vynikající výkon a jen díky němu nebyl rozdíl ve skóre propastnější. Jičínští střelci vystřelili na branku Buhunic 23 střel, ale jen 9 jich našlo ten správný cíl. Hosté vystřelili přímo na branku 19 střel a dali jedenáct branek. Domácí hráli bez patřičného náboje, bez tlaku s řadou technických chyb.

O poločase bylo v kabině Jičína dusno, trenéři i hráči si vše vyříkali a všichni pevně věřili, že druhá část utkání bude povedenější. Vstup do druhé půle se Jičínským vydařil. Přidali na rychlosti, během šesti minut dotáhli náskok soupeře a šli i do vedení. K neudržení byl především M. Hájek, který z pravé spojky vstřelil čtyři branky v řadě, jednu přidal hned v prvních vteřinách druhého dějství Bareš z pivota, 8. minuta 14:13. Soupeř však nezpanikařil, pokračoval ve své hře a dokázal si po několika chybách domácích v rozehrávce vzít vedení zpět, 12. minuta 14:16. Poté se však k náporu nadechli domácí. Dokázali přidat na rychlosti, zpřesnili obranu a šňůrou pěti branek se dostali o tři branky vpřed, 19:16. Zbytek zápasu pak byl vidět bojovný výkon obou celků. Domácí vlastními chybami znovu nechali Bohunické nadechnout, snížit na jednu branku, 21:20. Hosté dokázali proměnit všechny nabídnuté šance, které jim jičínští mladící nabídli, zatímco domácí přidali několik dalších chyb a neproměněných šancí. Naštěstí jičínská defenziva v poslední desetiminutovce chyby z útoku eliminovala důrazným výkonem, soupeře na dostřel branky nepustila. V samotném závěru se prosadili bratři Hájkové a Drbohlav, tudíž ani další neproměněné tutovky již výsledek utkání nemohly ovlivnit.

Domácí vydřeli oba body, pochvalu zaslouží za bojovnost, především ve druhé půli. Ač se jim nedařilo vždy tak, jak chtěli, nepřestávali hrát a vývoj zápasu otočili ve svůj prospěch. Dařilo se opět bratrům Hájkovým, oba drželi střelecký prapor týmu vysoko. V obraně se vyskytla v první půli okénka, ta však ve druhé části pod vedením Bareše a Ženatého domácí zacelili. Na výkon Knittla v minulém kole navázal Hůla, který své spoluhráče v nelehkých chvílích podržel. Škoda neproměněných šancí a zbytečných technických chyb, především v první části hry.

Sestava a branky Jičína "B": Hůla, Knittl - M. Hájek 7; Dolejší 6/1; J. Hájek 4; P. Drbohlav 3; Bareš a Ženatý po 2; Daniel Doškář a Brádler po 1; Dominik Doškář; Sedláček; Frýba; Jandera; Hejtmánek; Bartoš

Fakta - sedmičky 3/1:2/1, vyloučení 2:2, ČK 0:0, diváků 102. Rozhodčí Pražák, Šulc.

Sled branek: 0-3, 3-5, 4-8, 7-8, 8-11, 9-11, 11-12, 14-13, 14-16, 19-16, 19-18, 21-18, 21-20, 23-20, 24-22, 26-22

Jičínskou rezervu čeká další těžký zápas, v sobotu 19. listopadu zajíždí do Litovle. (HBC)

další výsledky a tabulka