Cyklistická čtyřiadvacetihodinovka startuje v Nové Pace o víkendu

07. 07. 2008 Cyklistika « zpět

Nová Paka - Již popatnácté pořádají o víkendu novopačtí cyklisté velice populární, ale náročnou čtyřiadvacetihodinovku. Startuje se v sobotu 12. července v 10 hodin na autobusovém nádraží v Nové Pace.

Zúčastnit se mohou muži i ženy roč. 1990 a starší. Prezence proběhne v místě startu od 9.30.

Trať závodu je z 80 % osvětlena pouličním světlem a je vedena rovinatým až mírně zvlněným terénem do Roškopova a zpět. Jeden okruh s převýšením 20 m má délku 8,57 km. V neděli od 9.30 hod. budou dokončovat soutěžící závod na malém okruhu kolem autobusového nádraží. Pro klasifikaci stanovili pořadatelé limit 200 km pro muže a 150 km pro ženy.

Z podmínek vyjímáme povolenou jízdu "v háku" pouze mezi účastníky závodu. Je povolena rovněž technická a informační pomoc a občerstvování. Vzhledem k tomu, že okruh není uzavřen, jsou soutěžící povinni dodržovat pravidla silničního provozu, mezi jiným i v nočních hodinách osvětlení kol. Pořadatelé doporučují cyklistickou přilbu.

Všichni klasifikovaní účastníci obdrží diplom s uvedeným počtem kilometrů a ceny. Za překonání traťového rekordu získá rekordman finanční odměnu. Podrobnější informace www.tjnovapaka.cz, případně na e-mailech rouckatomas@seznam.cz nebo z.sucharda@post.cz.

Traťový rekord drží vynikajícím výkonem Pačák Daniel Polman, když v desátém ročníku zajel 700 km a 110 m při průměrné rychlosti 29,17 km/h. Loňský vítěz, jičínský Boček, ujel 677,03 km. V ženách drží rekord Stanislava Severová z Horních Počernic výkonem 318,80 km, které zajela průměrnou rychlostí 13,28 km/h. (bas)