7. ročník Scott Krkonošského maratonu vyhrál Němec Thomas Nicke

14. 07. 2008 Cyklistika « zpět

Lomnice n/P - V sobotu 12. července se v Lomnici nad Popelkou konal již mnoha ročníky prověřený Scott Krkonošský MTB maraton. Letos byly vypsány vypsány tři trasy. Nejkratší 28kilometrové, která se jako první za městem hned stáčela do cíle na lomnickém náměstí, se zúčastnilo 173 borců.

Střední 55kilometrová trať vedla dále přes Železnici a Tábor (678 m n. m.), kde byla vrcholová prémie, zpět do místa společného startu a vyrazilo na ni 511 závodníků. Nejdelší 99kilometrová trasa přivítala na sto šedesát nejodvážnějších a vedla částečně stejně jako 55kilometrová trasa, pouze před sjezdem do města se napojila znova na úvodní úseky 55km okruhu a v místech s krásnými výhledy na Trosky odbočila směrem na Kozákov (744 m n. m.) s další vrchařskou prémií, obtočila Semily a vracela se zpět do Lomnice nad Popelkou.

Trať byla po pátečním lijáku mírně cákavá, ale rychle vysychala v projeté stopě. Hojně zásobené občerstvovací stanice měly i příjemné bidony a mnoho povzbuzujících diváků, čas byl měřen čipy brněnské kobercové formace ChampionChip.

Nejkratší trať vyhrál Petr Karajanis za 1 hodinu 3 minuty. Na střední byl nejrychlejší Michal Plesník z černošické mafie Scott&Haget v čase jednu minutu pod dvě hodiny. Nejdelší trať vyhrál Němec Thomas Nicke z Gorlitzu v čase 3:49, druhý byl Aleš Kestler z Yogi racing a třetí nestárnoucí Václav Ježek, který měl na trati dva defekty.

Mezi něžným pohlavím byly nejrychlejší na krátké Káča Švihová (1:22) z jičínského Maraton centra a na střední její týmová kolegyně Eva Dušková (2:39). Na nejdelší porci si trouflo jen pět žen, z nichž nejrychlejší byla Daniela Jindrová (5:21) z liberecké Kooperativy.

Odpoledne se na lomnické náměstí začal snášet déšť a v něm Pepa Dressler ukazoval svůj trialový um. I přes nepřízeň počasí měl skvělou diváckou kulisu a potlesk. Fotky a perličky z letošního maratonu na stránkách závodu www.krkonosskymaraton.cz. (hm)