Vendula Kuntová veze pět medailí z mistrovství republiky

19. 08. 2008 Cyklistika « zpět

Brno - Hned dva domácí šampionáty má úspěšně v nohou jičínská cyklistická naděje Vendula Kuntová. Nejprve bojovala na brněnském velodromu při Mistrovství ČR na dráze a byly z toho hned tři bronzové medaile. Na stupně vítězů vystoupila ve stíhacím závodě na 2 km, v bodovacím závodě a ve scratchi.

Jen pár dní nato se sešlo více než 150 cyklistů na Mistrovství České republiky mládeže v silniční cyklistice. To hostil východočeský Lanškroun, kde mají s prací s cyklistickou mládeží dlouholeté zkušenosti. Pořadatelé připravili zajímavý 11 km dlouhý okruh pro závody s hromadným startem a desetikilometrovou trať pro časovku.

Na obou tratích, mezi kadetkami, naplnila své medailové ambice i Vendula Kuntová. V závodě jednotlivkyň se dle předpokladů vytvořila poměrně brzy v čele skupinka, kterou tvořil silný kvartet Labáková, Mikulášková, Kalašová a právě Kuntová. Dagmar Labáková potvrdila roli favoritky a dojela si pro titul s náskokem jedné minuty a patnácti sekund. Zbývající trio si to ve spurtu rozdalo o zbývají dva cenné kovy. Stříbro brala Mikulášková, bronz putuje zásluhou Venduly Kuntové do Jičína.

Další disciplínou byla časovka dvojic, kde Kuntová vytvořila tandem právě se svojí přemožitelkou ze závodu jednotlivkyň Mikuláškovou a jejich spolupráce jim přinesla stříbro. Za suverénními vítězkami Labáková se Šmídovou, zaostaly o 35 sekund, ale na bronzový tandem dokázaly pro změnu najet 17 sekund.

A do třetice se Kuntová představila v individuálním chronometru. Zde byl velice vyrovnaný boj o bronz, když se závodnice na 3. až 5. místě vměstnaly do rozdílu 21 sekund. Právě tolik dělilo pátou Kuntovou od další medaile. Jelikož jičínská závodnice startuje v kategorii kadetek prvním rokem, jsou dosažené výsledky velkým úspěchem a příští sezónu může rozhodně pomýšlet i výše. (jk)