Jičínská cykloliga startuje 10. ročník 29. dubna časovkou na Veliš

28. 04. 2009 Cyklistika « zpět

Jičín - Cyklistická sezóna již zaklepala na dveře, a tak za podpory oddílu Cyklo ski J. Žitník a jeho příznivců je připraven pro všechny cyklistické nadšence jubilejní 10. ročník Jičínské cykloligy. Tento seriál silničních časovek v okolí Jičína je určený pro nejširší cyklistickou veřejnost.

Stejně jako v předchozích letech se bude bojovat nejen o dílčí prvenství, ale také o body do celkového pořadí. Boduje vždy prvních 50 závodníků. Nejhorší dva výsledky z osmi závodů se škrtají. Bude sestaveno absolutní pořadí a navíc o prvenství ve své kategorii bojují ženy, kategorie náboru - tedy žactva do 16 let a veteráni nad 50 let.

Seriál čítá celkem osm závodů. Na ceny se může těšit vždy trio medailistů. Startuje se vždy ve středu od 17.30, přihlásit se je možné vždy 20 minut před začátkem závodu v místě startu. Startovné je symbolických 20 Kč a jedinou podmínkou startu je cyklistická přilba. Novinkou pro všechny je závod do vrchu Tábor s hromadným startem, kde svou šanci můžou využít kontaktní závodníci.

Celkový vítěz získá pohár a stejně jako další nejlepší hodnotné věcné ceny. Výsledky a propozice jednotlivých závodů budou pravidelně zveřejňovány na internetových stránkách www.jicinskacykloliga.ic.cz

První závod je na programu, již tuto středu 29. dubna. Ve Šlikově Vsi má start 9 km dlouhý okruh, který zavede závodníky dále na Staré Místo, Veliš, Bukvici a přes Podhradí zpět do místa startu. (jk)

Další program Jičínské cykloligy 2009

13. 5. Lochov

27. 5. Tábor

10. 6. Střevač

17. 6. Kumburk

1. 7. Úlibice

15. 7. Košov

tradiční finále 29. 7. Prachovák