Jičínská padesátka: maraton horských kol se jede 17. května

04. 05. 2009 Cyklistika foto: 1 « zpět

Jičín - V neděli 17. května se jede maraton na horských kolech Merida Jičínská padesátka. Slavnostní start je plánován na 10. hodinu v Podhradské ulici (za Lidickým náměstím).

Pořadatelé z Fit clubu Jičín pro všechny příznivce cyklistiky připravili dvě trasy. Hlavní trať, která měří 50 km, zavede účastníky do severního okolí Jičína na Bradlec a Tábor. Letos je zařazen i fit závod na 25 km, který je určen především mládeži a méně trénovaným. Obě trasy vedou převážně po polních a lesních zpevněných cestách. Závod je určený především pro horská kola.

Na jezdce čeká na trati mnoho zajímavých úseků. Průjezd radnicí v Železnici, nádherné výhledy z okolí hradu Bradlec a Kumburk. Pro nejlepší jsou připraveny dvě vrchařské a jedna rychlostní prémie.

Prezence a výdej čísel budou probíhat do 9.30 v místě startu. Nejrychlejší by měli do cíle dorazit krátce před polednem.

Pořadatelé nezapomněli ani na děti. Nejmladší cyklisté si mohou změřit síly na krátkém technicky nenáročném kolečku přímo v prostoru startu a cíle. Více informací na www.jicinska50.cz nebo na telefonu 737 948 738 u Petra Kordíka. (pk)

foto