Závodu Merida Jičínská 50 se účastnilo téměř 350 cyklistů

19. 05. 2009 Cyklistika foto: 17 « zpět

Jičín - Téměř 350 cyklistů se postavilo na start 4. ročníku Merida Jičínská 50. Letos se závodilo na dvou tratích dlouhých 25 a 50 km.

Úderem desáté hodiny se celý peloton z Lidického náměstí vydal na spanilou jízdu Jičínem. Jezdce na trati čekalo mnoho zajímavých míst. Mimo jiné průjezd radnicí v Železnici, výjezd na kopce Bradlec, Kumburk a Tábor. Zajímavostí též byl podjezd pod mostem na Letné.

Nejlepším na zdolání nejdelší trati stačil čas hluboko pod dvě hodiny. Mužem dne byl Daniel Veselý ze Scott Scania Team Kolín, který vyhrál dvě vrchařské prémie a byl i celkově nejlepší na 50km trati. Mezi ženami si nejlépe vedla Ivana Loubková z Herman Body Color. Trasu 25 km ovládli Petr Karajanis z SK BON SERVIS Trutnov a Nikola Barešová z Magic Veterans.

Závodu se též účastnily sportovní osobnosti jako např Ladislav Rygl (bývalý reprezentant v severské kombinaci), Jiří Pospíšil (úspěšný cyklokrosový matador) a Jan Kopka (vítěz závodu přes Aljašku).

Zazávodily si i děti na krátkém kolečku v prostoru startu a cíle. Výsledky a fota z Merida Jičínská 50 jsou www.jicinska50.cz. (pk)

Foto: Oldřich Havlíček

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto