Trmatová, Svárovský a Pivrnec vítězi kategorií Jičínské cykloligy

04. 08. 2009 Cyklistika foto: 9 « zpět

Jičín - Jubilejní 10. ročník Jičínské cykloligy se stal zaslouženě kořistí Ondřeje Mikuleho z Cyklo ski J. Žitník, který letos opanoval čelo absolutního pořadí, když ani jednou nechyběl na stupních vítězů. O poháry pro vítěze se však srdnatě prali v dalších samostatně hodnocených kategoriích tradičně i ženy, dorost a závodníci nad 50 let (masters).

Právě v kategorii masters svedl velký boj o obhajobu svých předchozích dvou prvenství Stanislav Svárovský (KC Kooperativa) s Jaroslavem Holíkem (SKC Pečky). Holík měl výborný vstup do seriálu a při druhém díle na Veliši Svárovského porazil o více než půl minuty. Svůj bodový náskok hájil i v dalších závodech (Tábor, Bukvice), kde ale již Svárovskému podlehl. Další výrazný bodový zisk ve svůj prospěch získal Svárovský ve stoupání pod Kumburk. Na rovinaté trati v Úlibicích ale naopak dokázal Holík svého největšího soka o 6 sekund a tím pádem o 4 body porazit. Dramatický souboj tak měl rozhodnout definitivně až Prachov.

Svárovský zde při neúčasti Holíka vybojoval 42 bodů a to rozhodlo. Oba borci objeli celkem šest závodů a Svárovský nasbíral o 20 bodů více, čímž dokázal po boji obhájit prvenství ve své kategorii (celkově 13. - Holík 16.). Obrovskou bitvu o třetí místo svedlo trio Jiří Kazda, Josef Koloc a Petr Havel. Vše rozhodl až závěrečný závod a jediný bod. Po vyškrtnutí nejnižších zisků potřeboval Jiří Kazda (celkově 23.) k zisku bronzu porazit Koloce o 7 bodů a to se mu přesně podařilo. Obdiv za líté boje a skvělé výkony však zaslouží všichni.

V kategorii dorostu sbíral nejpoctivěji body Sebastian Koďousek (SKC Pečky), poté jej předstihl o dva bodíky obhájce prvenství Jakub Kobr (FORT Cyklo Ski Špicar Jilemnice), ale nakonec výborným výkonem v prachovském finále získal pohár pro vítěze Petr Pivrnec ml. (Maraton centrum Jičín).

Naopak jednoznačnou královnu měla kategorie žen, kde na své loňské prvenství navázala Eva Trmatová (Maraton centrum Jičín), která, pokud se postavila na start, tak nenašla přemožitelku. Celkem nasbírala 118 bodů (proti 96 loňským) a v absolutním pořadí se prosadila mezi 91 bodujícími účastníky na 37. příčku. Stříbrnou medaili vybojovala vyrovnanými výkony Jana Jiřišťová (Autoškola Jiřiště Jičín - celkově 48.), před Gabrielou Paškovou (Maraton centrum Jičín - celkově 60.).

Veškeré výsledky, statistiky, komentáře a fotografie naleznete na oficiálních stránkách seriálu www.jicinskacykloliga.ic.cz. (jk)

Konečné výsledky - masters

1. Svárovský Stanislav (KC Kooperativa) 276

2. Holík Jaroslav (SKC Pečky) 246

3. Kazda Jiří (Maraton centrum Jičín) 151

4. Koloc Josef (ACC Mladá Boleslav) 150

5. Havel Petr (Lomnice n/P) 143

6. Halász Jindřich (Velomat Jičín) 124

7. Drška Milan (Pivovar Vratislavice) 106

8. Vokatý Vladimír (SKC Pečky) 82

9. Drška Vladimír (Pivovar Vratislavice) 71

10. Šťastný Jiří (Alpine Pro Author Team) 40

11. Hejl Pavel (Maraton centrum Jičín) 33

12. Vomáčko Petr (Maraton centrum Jičín) 22

14. Kužel Josef (Merida) 15

13. Bláha Bohuslav (SKC Pečky) 14

Ženy

1. Trmatová Eva (Maraton centrum Jičín) 118

2. Jiřišťová Jana (Autoškola Jiřiště Jičín) 77

3. Pašková Gabriela (Maraton centrum Jičín) 52

4. Dvorská Jana (Pivovar Vratislavice) 21

5. Vlášková Lucie (Merida Bike Runch) 16

6. Pražáková Aneta (Pells Team Bike Lomnice) 14

7. Hrdličková Nela (TJ Nová Paka) 9

8.-9. Rychnová Markéta LSK Lomnice n/P 7

8.-9. Hysková Andrea (Potocký Jaroměř) 7

10.-11. Vojíková Vanda (TJ Nová Paka) 6

10.-11. Hysková Ivana (Potocký Jaroměř) 6

Dorost

1. Pivrnec Petr ml. (Maraton centrum Jičín) 63

2. Kobr Jakub (FORT Cyklo Ski Špicar Jil.) 61

3. Koďousek Sebastian (SKC Pečky) 59

4. Vopava Daniel (LSK Lomnice n/P) 34

5. Vágenknechtová Barbora (LSK Lomnice n/P) 28

6. Bittnarová Nikola (Cyklo ski J. Žitník) 18

Stanislav Svárovský (KC Kooperativa) vítěz kat. masters (na snímku 1), vítěz kat. dorostu Petr Pivrnec ml. (Maraton centrum Jičín) (na snímku 2). Na snímku 3 jsou tři nejlepší ženy, bronzová Gabriela Pašková, vítězka Eva Trmatová (obě Maraton centrum Jičín) a stříbrná Jana Jiřišťová (Autoškola Jiřiště Jičín). Na dalším snímku je Stanislav Svárovský (KC Kooperativa), vítěz kat. masters, a na dalším snímku přebírá celkový vítěz Jičínské cykloligy 2009 Ondřej Mikule (Cyklo ski J. Žitník) pohár a

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto