Ondřej Mikule na MČR v půlmaratonu na 41. pozici

08. 09. 2009 Cyklistika « zpět

Konopiště - V malebném prostředí mezi Konopištěm a Prahou byly v rámci závodu Cyklomaraton Série Radegast Birell Okoloprahy rozdány letošní tituly mistrům a mistryním republiky v půlmaratonu.

Mistrovská trať o délce 50 km nabídla převýšení 800 metrů a první závodníci ji doslova "proletěli", čas novopečeného mistra republiky se zastavil na hodnotě jedné hodiny a 49 minut. Titul vybojoval dle předpokladů náš bývalý silniční profesionál Jan Hruška (Cyklotrenink.com). Stříbro putovalo k Tomáši Vokrouhlíkovi a bronz vybojoval jeho oddílový kolega Robert Novotný (oba Factor Bike Team). V ženské kategorii získala zlato Pavlína Šulcová (Samba Chic Racing), druhá dojela Hana Ježková (Hnízdil Team) a třetí Karolína Kalašová (Scott Scania Kolín).

Ze zdejších bikerů se největší naděje vkládaly do vítěze Jičínské cykloligy Ondry Mikuleho, který se letos dokázal již několikrát v závodech tohoto typu prosadit na pozice kolem dvacátého místa. V těžké a početné konkurenci nakonec vybojoval 41. příčku, když by určitě uvítal těžší závod s větším převýšením. Na vítěze ztratil necelých šestnáct minut. Do první stovky (72.) se prosadil ještě časem o sedm minut pomalejším Pavel Šviha. (jk)

Výsledky:

1. Jan Hruška (Cyklotrenink.com) 1:39,27

2. Tomáš Okrouhlík (Factor Bike Team) -0,15

3. Robert Novotný (Factor Bike Team) -1,15

41. Ondřej Mikule (Cyklo ski J. Žitník) -15,37

72. Pavel Šviha (Maraton centrum Jičín) -22,41

121. Jiří Smolík (Maraton centrum Jičín) -31,18