Jičínská cykloliga odstartuje 11. ročník ve středu 5. května

21. 04. 2010 Cyklistika « zpět

Jičín - Cyklistická sezona již zaklepala na dveře, a tak za podpory oddílu Cyklo ski J. Žitník a jeho příznivců je připraven pro všechny cyklistické nadšence již 11. ročník seriálu silničních časovek v okolí Jičína, určený pro nejširší cyklistickou veřejnost, pod názvem Jičínská cykloliga.

Stejně jako v předchozích letech se bude bojovat nejen o dílčí prvenství, ale také o body do celkového pořadí. Boduje vždy prvních 50 závodníků, nejhorší výsledek ze sedmi závodů se škrtá. Bude sestaveno absolutní pořadí a navíc o prvenství ve své kategorii bojují ženy, kategorie náboru - tedy žactva do 16 let - a veteráni nad 50 let.

Seriál letos čítá celkem sedm závodů. Na ceny se může těšit vždy trio medailistů. Startuje se vždy ve středu od 17.30, přihlásit se je možné 20 minut před začátkem závodu v místě startu. Startovné je symbolických 30 Kč a jedinou podmínkou startu je cyklistická přilba. Loni se osvědčil závod do vrchu Tábor s hromadným startem, kde svou šanci mohli využít kontaktní závodníci, a tak i letos vyrazí na stoupání k rozhledně celý balík naráz.

Celkový vítěz získá pohár a stejně jako další nejlepší hodnotné věcné ceny. Výsledky a propozice jednotlivých závodů budou pravidelně zveřejňovány na internetových stránkách www.jicinskacykloliga.ic.cz.

První závod je na programu ve středu 5. května. Pořadatelé připravili 14 km dlouhý chronometr z Jičína přes Ostružno do Lochova a zpět. Další program seriálu: 12. 5. Tábor, 26. 5. Bukvice, 9. 6. Stav-Kumburk, 23. 6. Robousy-Popovice, 30. 6. Košov a tradiční finále 14. 7. Prachovák. (jk)