MERIDA Jičínská 50 se jede v neděli 16. května

10. 05. 2010 Cyklistika « zpět

Jičín - Cyklistická sezona je v plném proudu a kolotoč závodů má zastavení také v Jičíně, kde se v neděli 16. května pojede 5. ročník cyklozávodu MERIDA Jičínská 50, který je určen pro širokou sportovní veřejnost. Na své si přijdou zdatní cyklisté, hobby jezdci i pohodáři. Pořadatelé nezapomínají ani na děti.

Mezi přihlášenými osobnostmi nechybí kromě jiných ani Jan Kopka, známý závodník a putovatel, vítěz "ledového" závodu přes Aljašku. Ve startovní listině je jak mnoho jičínských cyklistů, tak i lidí téměř z celé republiky.

Připraveny jsou trasy dlouhé 50 km (maraton) a 25 km (fitness jízda). V prostoru startu a cíle na Lidickém náměstí se bude konat i dětský závod. Vše startuje v 10 hodin.

Opravdovou lahůdkou bude FABIO kritérium, které startuje ve 14.15. V tomto krátkém dramatickém kritériu se představí nejlepší závodníci z 50kilometrové trati. Vše budete mít jako na dlani.

Ve spolupráci s jičínskou radnicí bude uzavřena část Lidického náměstí, a tím se vytvoří skvělé podmínky pro propagaci cyklistiky i sportovního životního stylu. Zároveň se omlouváme spoluobčanům za drobné omezení dopravy. Přijďte si udělat příjemný den. Petr Kordík, pořadatel závodu

další informace na www.jicinska50.cz