Merida Jičínská MTB Tour má za sebou tři závody. Další je na programu 15. června

14. 06. 2010 Cyklistika « zpět

Cidlina - Teplo, sluníčko, sucho, prostě skvělé počasí na cyklistiku se odrazilo i na na hojné účasti ve 3. podniku MERIDA MTB Tour. Na start závodu Cidlina-Tábor se postavilo celkem 40 závodníků.

Nejtěžší závod 5dílné série startoval z Cidliny a měřil 8,5 km s převýšením 550 m. Na závodníky čekaly dva těžké dlouhé kopce. Nejprve Kozlov a poté výjezd na Tábor křížovou cestou. Na své si přišli i milovníci jízdy z kopce. Závod měl prostě vše, co ke cross country patří.

Po startu se pole krásně natáhlo a na trati se pohybovaly spíše dvojice či trojice závodníků. Z vedoucí trojice Trmata, Kordík a Řehák odpadl ve sjezdu posledně jmenovaný, a tak rozhodovala křížová cesta. Více sil měl Kordík a dojel si pro druhé vítězství v seriálu. Mezi ženami se nejrychleji vydrápala na Tábor Vendula Kuntová. Určitě obdiv a povzbuzení si zasloužila nejmladší účastnice závodu, teprve 11letá Natálie Šikolová, která celou trasu zdolala za 53 minut.

výsledky a foto

Další závod je na programu v úterý 15. června, jede se z Bradlecké Lhoty na Tábor, a finále situované do okolí Čeřovky o týden později v úterý 22. června. Petr Kordík

4. díl seriálu MERIDA Jičínská MTB Tour

se jede v úterý 15. června

Čtvrtý závod MTB série určené pro širokou cyklistickou veřejnost se jede v úterý 15. června.

Trasa vede z Bradlecké Lhoty přes Bradlec na cílový kopec Tábor. Délka je 8,5 km s převýšením 400 metrů. Startuje se v 17.30 s možností prezence do 17.15.

Prozatím se úvodních tří závodů zúčastnilo téměř 100 cyklistů různé výkonnosti. Mapy, výsledky a ostatní informace naleznete na www.fitclubjicin.cz, info podá i Petr Kordík na telefonu 737 948 738.