Medaile z 24hodinovky pro cyklisty Maraton centra Jičín

14. 06. 2010 Cyklistika « zpět

Vesec - Po vzoru 24hodinových závodů v automobilovém sportu se konají i cyklistická klání, na nichž soutěží různé kategorie od jednotlivců až po 6členné týmy.

24hodinový závod MTB vypsaný jako mistrovství ČR se konal o víkendu 12. a 13. června v lyžařském areálu Vesec u Liberce. Těžká kopcovitá a technická trasa dokonale prověřila fyzickou i psychickou připravenost zhruba 450 borců, kteří se sešli na startu. O zastoupení jičínské cyklistiky se postaraly celkem tři týmy - čtyřčlenný dámský, dva dvoučlenné mužské - a jeden sólo jezdec. Všichni z cyklistického oddílu Maraton centrum Jičín.

Jičínští cyklisté přivezli z Vesce dvě medaile. Stříbrnou získal tým žen ve složení K. Švihová, P. Matušová, G. Pašková a I. Dufková. Druhý cenný kov přivezla dvojice A. Bílek a P. Kordík za třetí místo.

Zdatně se s nástrahami závodu poprali i P. a M. Paškovi, obdivuhodný výkon podal v jednotlivcích P. Šviha, když za 24 hodin v těžkém terénu najel přibližně 290 km.

Závod výrazně ovlivnilo počasí, které si nebralo žádné servítky. Prudký liják během sedmé hodiny závodu proměnil trať v bahenní lázně. "Najednou se pěšina proměnila v potok," vyjádřil své pocity Aleš Bílek. "Běžně sjízdná cesta se proměnila v bahnem zalité koryto, kde nebyl problém zapadnout do půlky lýtek," dodal.

Více o cyklistice v Jičíně na www.fitclubjicin.cz. Petr Kordík