Krále Krkonoš zdolalo 180 cyklistů, nejrychlejší byl Ruda Cogan

21. 06. 2010 Cyklistika « zpět

Semily - Přestože pořadatelé ze Semilského BC Sportu pro letošní rok nevypsali seriál Pojizerské ligy cyklistů, o to více energie věnovali přípravě cykloturistického maratonu Král Krkonoš a vyplatilo se. Čtrnáctý ročník této akce patřil jednoznačně k nejvydařenějším. V rámci tohoto nezávodního cyklistického maratonu kolem nejvyššího českého pohoří si účastníci mohli vybrat ze tří tras rozlišených podle délky a náročnosti. Celého maratonu se zúčastnilo rekordních 192 cyklistů, z toho 180 dokončilo.

Nejdelší královskou trasu o délce 210 kilometrů a převýšení 3870 metrů úspěšně absolvovalo 70 maratonců. Trať je zavedla mj. na polské území se stoupáními na Szklarskou Porebu, Karpacz, Pomezní boudy, Hoffmanovy boudy, Benecko či Rezek. Nejvíce, 86 cyklistů, si zvolilo střední variantu o délce 120 km (přev. 2185 m) vedoucí pouze po českém území.

Přestože je akce nezávodní, především nejlepší jezdci ji berou velice sportovně a bojují o co nejlepší čas. Vůbec nejrychlejším letošním Králem Krkonoš se stal novopacký triatlet Rudolf Cogan, který náročný téměř osm hodin trvající sportovní výkon vhodně zařadil do své přípravy. Časem sedm hodin a devětatřicet minut za sebou zanechal o zhruba minutu dvojici Adam Votava a Filip Urban z týmu Cyklo PORG. Výborně si vedl i na kratší trati 120 kilometrů Tomáš Raška v dresu Maraton centra Jičín, který dosáhl druhého nejlepšího času. Úspěšně se poprali s náročnými kopci Krkonoš i další borci našeho okresu.

Když přálo i počasí s polojasnou oblohou a teplotami okolo 20 stupňů a kromě krásné trati přidali organizátoři parádní organizační zajištění celé akce, odjížděli všichni se spoustou zážitků a pocitem dobře stráveného dne. (jk)

Král Krkonoš - 210 km

Rudolf Cogan (TJ Nová Paka) 7:39

Adam Votava (Cyklo PORG) 7:40

Filip Urban (Cyklo PORG) 7:40

Mil. Skřivánek (Maraton centrum Jičín) 8:18

Tomáš Holý (Velomat Jičín) 8:50

Daniel Šír (Velo Kuba L. Bělohrad) 9:20

Jiří Podlipný (Velo Kuba L. Bělohrad) 9:20

Jana Riedelová (Lázně Bělohrad) 9:35

"Malý Král" - 120 km

Robert Heczko (Liberec) 3:56

Tomáš Raška (Maraton centrum Jičín) 4:14

Tomáš Valenta (Pardubice) 4:15

Tomáš Straňák (Bike Team Stará Paka) 4:29

Ilja Kordík (Pells Lomnice n/P) 4:57

Jiří Bílek (Jičín) 5:07

Pavel Bříza (Jičín) 7:35