Polman druhý v Jižním Tyrolsku

28. 06. 2010 Cyklistika « zpět

Nová Paka - Poslední červnovou sobotu odstartoval v jihotyrolském údolí Val Gardena bikový maraton Sella Ronda Hero. Jak už název prozrazuje, trať vede kolem mohutného dolomitického masivu Sella. Závod je, jak sami organizátoři rádi hlásají, jeden z nejtěžších v Evropě a s přehledem nejtěžší v Itálii.

Připravena byla krátká padesátikilometrová trať, ve které závodníci nastoupali 2600 m, a dlouhá, měřící dvaaosmdesát kilometrů, během níž cyklisté nastoupali 4200 m. Na dlouhou trať se vydal v dresu Duratec Team Nová Paka i biker Dan Polman. Danovi se dařilo a v kategorii jezdců bez rozdílu věku a bez profesionální licence obsadil druhé místo.

"Je to nejstrmější závod, jaký jsem kdy v životě jel. Výjimkou nebyly ani několikakilometrové úseky, kde se muselo kolo tlačit. Také sjezdy nedovolily žádný odpočinek, protože vedly po úzkých lesních pěšinkách, rozbitých kamenitých cestách nebo přímo po sjezdovkách. Co tady nejde ani během závodního nasazení přehlédnout, je úžasná kulisa, kterou tvoří masiv Sella a další rozeklané dolomitické štíty. Kdo má rád prudké kopce, technické sjezdy a krásné horské scenérie, na závodě Sella Ronda Hero si přijde na své," řekl po závodě Dan Polman. (bas)