Vysocká časovka i letos přilákala desítky cyklistů

05. 07. 2010 Cyklistika « zpět

Semily - Letos, stejně jako ostatní silniční cyklistické podniky v Pojizeří, se i nejpopulárnější chronometr, a to 12,2 km dlouhá Vysocká časovka, konal jako samostatná akce a v dřívějším termínu. Přesto si závod našel tradičně mnoho příznivců. Během náročného stoupání se startem z obce Cimbál u Semil a cílem přímo na náměstí ve Vysokém nad Jizerou musí cyklisté zdolat převýšení téměř 250 metrů. Pořadatele z Cyklo Vysoké nad Jizerou potěšila i letos skvělá účast i ideální cyklistické počasí.

Jednoznačně nejrychlejšího času 21:45 dosáhl Petr Mayer, v současné době zároveň horký aspirant na vítězství v Jičínské cyklolize. O 18 sekund odsunul na druhou příčku jilemnického Martina Házeho startujícího v dresu KC Slavia Praha. Martin Pospíšil (CIS) na třetí příčce ztratil na vítěze 31 sekund. Vítězství v kategorii chlapi, tedy mezi jezdci nad 40 let, putovalo dokonce do Polska, když s velkou převahou 44 sekund dominoval Artur Baranski (Kowary) před Lubošem Tomanem. Šestého nejlepšího času v této kategorii dosáhl Petr Pivrnec (Maraton centrum Jičín), když mu časomíra naměřila 25 minut a 21 sekund.

Dvě desítky jmen čítala i startovní listina kategorie chlapi nad 50 let. Zde dominovala česká špička v této věkové skupině, která obléká dres celku KC Kooperativa, když se na stupních vítězů seřadilo trio této stáje v pořadí Charvát (23:27), Blažek a Havrda. Krásné páté místo vybojoval lomnický Ilja Kordík (25:40). V kategorii žen zvítězila Monika Klapková (Ajtakrajta Jičín) v čase jednadvacet sekund nad třicet minut, před Lenkou Mayerovou z Nymburka. (jk)