Vysocký maraton horských kol

06. 07. 2010 Cyklistika « zpět

Vysoké n/J - Přelom června a července nabízí v regionu plno cyklistických akcí. V pondělí 5. července připravili pořadatelé z Cyklo klubu Vysoké n/J v areálu Šachty Haven MTB cyklistický maraton na 41 km dlouhém okruhu s převýšením 1220 metrů. Jezdci v elitních seniorských kategoriích absolvovali 55 kilometrů, mládežnické kategorie měly trať kratší.

Absolutně nejrychlejšího času 2:03,04 dosáhl Marek Rauchfuss (Scottcycling team), který o 28 sekund předčil Petra Cirkla z celku Kolokrám-Svijany. Ze zástupců našeho okresu skončil jedinou minutu a jedinou příčku za nejlepší desítkou Petr Kordík, se ztrátou deseti minut na vítěze, a druhou desítku mezi muži uzavíral jeho oddílový kolega z Maraton centra Jičín Aleš Bílek. Ve čtvrté desítce výsledkové listiny pak se ztrátou zhruba pětatřiceti minut figurují 35. Jan Novotný (Maraton centrum Jičín), 36. Martin Kohl (Pells Bike Team Lomnice n/P) a 38. novopacký Radek Ostrčil (Caffe Nannini).

V kategorii masters jednoznačně dominoval Tomáš Čada (Redpoint Pearl Izumi) s náskokem téměř dvou minut. Mezi příchozími si další pěkné umístění v této sezoně připsal jičínský Štěpán Trmata (Alltraining.cz), který se na 35 kilometrech musel sklonit pouze před vítězem Michalem Bendou (Johnson Controls AŠ), a to s odstupem minuty a půl. Třetí v pořadí Stanislav Pelc (MTB Team Příchovice) na vítěze ztratil již více než pět minut. (jk)