K zajištění distanční výuky nakoupí jičínské školy přes dvě stovky notebooků a tabletů

27. 10. 2020 Zprávy « zpět

Jičín – Techniku, která pomůže žákům i pedagogům během distančního vzdělávání, nakoupí čtveřice jičínských základních škol. Notebooky, tablety i software pořídí z mimořádné finanční injekce, kterou školám přikleplo ministerstvo školství.

„Na konci srpna vláda rozhodla, že poskytne každé základní škole peníze na nákup počítačů. Částka je odvozena od počtu pedagogů, je určena jako dvacet tisíc korun na jednoho pedagoga. Když to přepočítáme na město Jičín, celkově to činí asi 2,7 milionu korun na naše čtyři základní školy,“ informoval místostarosta Jičína Petr Hamáček.

Město nákupy pro všechny školy sloučilo do jedné zakázky, kterou v konkurenci čtyř uchazečů získal ostravský Autocont. „Informatik města dal dohromady s řediteli škol, jaké vybavení potřebují a v jakém počtu. Soutěžili jsme tedy 94 notebooků, 118 tabletů a sedm nabíjecích stanic. Po přičtení DPH jsme zakázku vysoutěžili za 2,4 milionu korun a součástí je i opce, aby každá škola dočerpala celkovou částku dotace. Může si tak nakoupit ještě další tablety nebo notebooky,“ upřesnil místostarosta Hamáček.

Nakoupená technika bude sloužit pedagogům i žákům, a to jak v rámci distanční výuky v době mimořádných opatření, tak při běžné práci ve škole. „Pedagogům budou sloužit především notebooky, to se týká hlavně čtvrté základní školy a jedničky, tablety najdou využití při výuce ve škole, ale samozřejmě bude možnost zapůjčit techniku žákům domů, aby mohli pracovat v rámci distanční výuky,“ řekl Hamáček. (zan)