Nový most na obchvatu Hořic je hotový. Rok a půl trvající objížďka končí

30. 10. 2020 Zprávy « zpět

Hořice – V neděli 1. listopadu dojde k opětovnému zprůjezdnění silničního obchvatu Hořic. Rok a půl trvající stavba nového obchvatového mostu je u konce.

Počátkem tohoto týdne vyjela na most šestice plně naložených nákladních vozidel, aby ověřila nosnost konstrukce při zatěžkávací zkoušce. „V tuto chvíli zbývá dokončit vodorovné a svislé dopravní značení. Na svodidlech se budou ještě doplňovat svítící patníky, co se týče modrého značení pro lepší viditelnost. Samozřejmě je ještě potřeba udělat nějaké terénní úpravy kolem. Jinak je ale most v podstatě připraven na zprůjezdnění,“ cituje město Hořice Libora Navrátila, vedoucího sdružení společností Eurovia a M-silnice, které stavbu realizovalo.

Provoz na obchvatovém mostě bude spuštěn v neděli 1. listopadu v ranních hodinách. Zároveň tak skončí objížďka vedená částí města, která trvá od dubna loňského roku. V té době začala demolice starého, 462 metrů dlouhého mostu kvůli jeho dožilé konstrukci. Nahradila ho nová stavba o stejné délce. (zan)