Příprava odpočinkové zóny na Novém Městě se nezastaví, Jičín získá pozemky od státu

09. 11. 2020 Zprávy « zpět

Jičín – Navzdory ekonomickým i společenským důsledkům koronaviru pokračují přípravy k výstavbě odpočinkové zóny Cidlina na Novém Městě tak, jak bylo v plánu. Prvním krokem je vypracování studie, která má být hotova letos k 23. prosinci. Závazná stanoviska dotčených orgánů státní správy mají být dodána do poloviny února příštího roku.

Už ve středu 11. listopadu mají jičínští zastupitelé schválit převod dvou pozemků o celkové výměře 834 metrů čtverečních, které budou součástí budoucí stavby. Město je získá od státu bezplatně. V současnosti probíhá příprava projektové dokumentace, kterou má na starosti kancelář Rehwaldt Landscape Architects.

Samotná smlouva s architektonickou kanceláří je rozdělena na pět etap. Celkově jde o kompletní projektové a inženýrské práce. První etapou je dopracování studie stavby, druhá je dokumentace pro umístění stavby, třetí etapa dokumentace pro povolení stavby, čtvrtá dokumentace k provedení stavby a pátá část smlouvy je autorský dozor.

Vypracování projektové dokumentace přijde na 3,2 milionu korun včetně DPH. Kolik město zaplatí za samotnou výstavbu odpočinkové zóny, bude jasnější teprve z cenového odhadu v projektové dokumentaci, řádově se počítá s desítkami milionů korun. K financování akce se radnice pokusí získat dotační prostředky. (zan)