Autobusy v celém kraji se vracejí na silnice, rozsah městské dopravy obnovuje i Jičín

18. 11. 2020 Zprávy « zpět

Jičínsko – Od středy 18. listopadu se vracejí na silnice všechny autobusové spoje v Královéhradeckém kraji, které byly doposud omezeny kvůli uzavření škol v době koronavirové pandemie. Vzhledem ke středečnímu nástupu prvních a druhých ročníků do základních škol se tak ruší prázdninový režim autobusových spojů. Spolu s krajskými linkami obnovuje původní rozsah i městská hromadná doprava v Jičíně a začíná opět zajíždět do Robous. Omezení pro vlakovou dopravu naopak zatím zůstávají v platnosti.

„Z důvodu otevření základních škol, a to aktuálně pro první a druhé ročníky, končí prázdninový režim autobusových spojů a vracíme se do normálu podle platných jízdních řádů. Chtěl bych také apelovat na rodiče a požádat je o zvýšený dohled nad svými dětmi. Pro mnohé z těch nejmenších je cestování do školy veřejnou dopravou nová zkušenost,“ říká krajský radní Václav Řehoř.

Všechny informace o aktuálním dopravním spojení cestující najdou na portálu jízdních řádů IDOS na webu idos.cz. Pro další dotazy mohou volat infolinku IDS IREDO na telefonním čísle 491 580 333.

Zrušené spoje železniční dopravy dle vyjádření krajského úřadu prozatím obnoveny nebudou. Důvodem je, že výuka na středních a vysokých školách stále probíhá distančně a že stále platí omezení volného pohybu osob. (zan)