Lokalita po kasárnách v Jičíně začne ožívat, město tam nejprve přivede teplovod

02. 02. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Lokalita po jičínských kasárnách, kde se v posledních letech hlavně bořilo, se má letos dočkat první stavební činnosti, která předznamená budoucí rozvoj tohoto atraktivního místa v sousedství lipové aleje. Správa nemovitostí města Jičína tam přivede teplovod. Teplovodní infrastruktura bude zásobovat nový domov pro seniory a obytnou čtvrť, která se v této lokalitě připravuje.

„První stavbou, která by měla proběhnout letos, bude vybudování přípojky teplovodního kanálu, který povede z kotelny u stadionu blízko přechodu do lip ke stávajícím dvěma objektům kasáren,“ informoval místostarosta Jičína Petr Hamáček. Město má podle něj smlouvu s firmou Senecura, která tam vybuduje domov pro seniory a má povinnost připojit se na teplovod. „Firma už má vydané stavební povolení, proto bychom měli dostát svému závazku, aby se měli kam připojit. Půjde o zhruba polovinu rozvodů, které tam bude Správa nemovitostí stavět, protože i bytové domy, které by tam měly vzniknout, budou vytápěny dálkově,“ upřesnil Hamáček.

Město Jičín připravuje realizaci infrastruktury pro výstavbu rodinných a bytových domů v této lokalitě. Součástí infrastruktury je právě teplovod pro bytové domy a objekty občanské vybavenosti v ulici Československé armády. Město nechalo zpracovat příslušné dokumentace až do podrobnosti dokumentace pro provedení stavby a zajistilo územní rozhodnutí.

Firma Senecura má v bývalých kasárnách postavit za 150 milionů korun domov pro seniory a pro lidi s Alzheimerovou chorobou. (zan)