Očkovací centrum pro celý okres vznikne v tělocvičně Masarykovy obchodní akademie v Jičíně

23. 02. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Očkovací centrum proti covidu-19 má začít od 1. dubna fungovat v prostorách Masarykovy obchodní akademie v Jičíně. Město k tomuto účelu původně nabídlo zimní stadion, ten by však dle vyjádření koordinátorů nesplňoval hygienické požadavky. Volba tak padla na střední školu.

Investorem očkovacího centra bude Královéhradecký kraj, personálně a provozně ho zajistí Oblastní nemocnice Jičín. Jeho výstavba má začít v následujících dnech, zprovoznění je plánováno k 1. dubnu. Zatím ale nejsou vyřešeny technické a organizační záležitosti, včetně dodávky vakcín. Město má za úkol zajistit dostatek parkovacích míst v okolí očkovacího centra, což měla být původně jedna z výhod zimního stadionu.

„Parkovací plochy u obchodní akademie, biografu a také místa v ulici Pod Koželuhy budou vyhrazeny pro návštěvníky. Město Jičín dále poskytne svou optickou síť, aby očkovací centrum mělo kvalitní datové připojení – v této souvislosti připravuje napojení tělocvičny na optická vlákna. Očkovací centrum bude určeno nejen pro Jičín a obce spadající do jeho rozšířené působnosti, očkovat se zde budou také obyvatelé správních obvodů Nová Paka a Hořice,“ upřesnil mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.

Podle starosty Jičína Jana Malého budou v novém očkovacím centru k dispozici čtyři očkovací stanoviště a na základě odhadů by mělo být kapacitně možné během tří měsíců provozu naočkovat všechny zájemce z okresu Jičín. (zan)