Rekonstrukce střechy radnice vyhnala stavební úřad na provizorní adresu. U autobusového nádraží bude sídlit minimálně po celý zbytek roku

03. 03. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Od 22. března najdou lidé úředníky jičínského stavebního úřadu na nové adrese. Přestěhují se k autobusovému nádraží do budovy, kterou využívá i například Komerční banka, městská správa nemovitostí nebo fitnesscentrum. Důvodem je pokračující rekonstrukce radnice na Žižkově náměstí.

V období od 15. do 19. března přitom bude stavební úřad z důvodu stěhování zcela mimo provoz. V budově u autobusového nádraží, na adrese 17. listopadu 1074, začne fungovat 22. března a pravděpodobně tam setrvá nejméně po zbytek letošního roku.

V budově městského úřadu na Žižkově náměstí probíhá rozsáhlá rekonstrukce střechy a podkroví. Letos se práce přesunuly nad trakt, kde je mimo jiné pracoviště stavebního úřadu. „Byl zjištěn velmi špatný stav stropů, a ačkoliv to původně nebylo plánováno, stavební úřad a několik dalších kanceláří se musí dočasně přestěhovat. Vzhledem k náročnosti stěhování bude nutné na jeden pracovní týden zcela uzavřít stavební úřad pro veřejnost. Budova v ulici 17. listopadu, do které se úřad dočasně přemístí, je v majetku města Jičína. Předpokládá se, že zde bude působit po celý zbytek roku 2021,“ uvedl mluvčí radnice Jan Jireš. Zbývající pracoviště zůstanou v budově na Žižkově náměstí i během rekonstrukce, město ale prosí veřejnost o shovívavost. „Na Žižkově náměstí budou probíhat intenzivní práce, proto se omlouváme návštěvníkům za poněkud snížený komfort,“ řekl Jireš.

Městský úřad na Žižkově náměstí využívá stavební komplex, který vznikl v minulosti spojením několika budov různého stavebního provedení. Kvůli špatnému stavu střech začala loni rekonstrukce. „V první etapě se uskutečnila rekonstrukce krovů nad ekonomickým odborem, kvůli čemuž bylo nutné dočasně přestěhovat kanceláře odboru kultury a cestovního ruchu a také kanceláře oddělení informatiky. Rekonstrukce se určitým způsobem dotkla většiny kanceláří od prvního patra výše. Druhá etapa se týká právě střechy nad stavebním úřadem a byla zahájena v roce 2021,“ popsal Jireš. (zan)