Farmářské trhy se vracejí do Jičína. Poprvé už ve středu, poté i v pátek a sobotu. Prodejní sortiment bude ale omezen, platí i další opatření

12. 04. 2021 Zprávy « zpět

Jičín – Už ve středu 14. dubna mohou lidé vyrazit znovu nakupovat na farmářské trhy v centru Jičína, které byly doposud zrušeny vzhledem k mimořádným epidemickým opatřením. Sortiment bude po znovuotevření omezen na prodej rostlinných, živočišných, pekařských a cukrářských výrobků. Trhy budou probíhat také v pátek a v sobotu.

„Farmářské trhy budou opět ve středu a pátek na Valdštejnově náměstí, v sobotu pak rozšířené i na Husovu třídu a Žižkovo náměstí. Odpovědnost za jejich organizování mají Technické služby, průběh trhů jsme projednali předem s panem ředitelem Strašíkem. Farmářské trhy jsou nyní soustředěny jen na farmářské výrobky, není tedy možný prodej šatstva a podobných druhů zboží, jak se s nimi jindy na trzích setkáváme,“ řekl starosta Jičína Jan Malý.

Přestože si lidé budou moci na trzích opět nakoupit, stále se to neobejde bez mnohých omezení. Nadále bude zakázána konzumace potravin na veřejných prostranstvích a omezeno je i shlukování, proto součástí trhů nemohou být například venkovní posezení. Stánky trhovců budou stavěny s třímetrovými rozestupy. Na dodržování pravidel budou v Jičíně dohlížet strážníci městské policie.

„Nadále prosíme občany, aby dodržovali rozestupy, chránili se proti onemocnění covid-19 a respektovali platná opatření,“ apeluje na veřejnost mluvčí jičínské radnice Jan Jireš. (zan)