Po stopách hospůdek na Lomnicku. Nová výstava v galerii lomnického zámku, k dostání je i stejnojmenná kniha

12. 05. 2021 Zprávy foto: 2 « zpět

Lomnice n/P - V Zámecké galerii lomnického zámku byla otevřena výstava Lenky Morávkové a Jaroslava Kordíka nazvaná Po stopách hospůdek na Lomnicku. Výstava, která bude přístupná do 27. června, představuje na dobových pohlednicích a doprovodných popiscích historii více než šesti desítek hospůdek v Lomnici nad Popelkou, Nové Vsi nad Popelkou a ve Stružinci.

Expozice tematicky navazuje na výstavu Hospůdky Českého ráje a Lomnicka z roku 2019, navíc je obohacena o některé nové pohlednice, netradiční 3D exponáty a další zajímavosti. V květnu bude otevřeno ve středu od 10 do 14 hodin, ve čtvrtek a v pátek od 13 do 16 hodin nebo na objednání. Červnová otevírací doba bude stanovena s ohledem na další postup rozvolňování a povolení skupinových komentovaných prohlídek. Vstupné dobrovolné.

Na výstavě je možné si také koupit novou knihu Lenky Morávkové Po stopách hospůdek na Lomnicku, kterou v květnu vydal Matěj Bárta – Studio JB a město Lomnice nad Popelkou.

Při vstupu do galerie je nutné dodržovat platná vládní nařízení: maximálně 4 přítomné osoby, vstup pouze s respirátorem, dodržování 2metrových rozestupů, použití dezinfekce. (red)

(stránky KIS Lomnice n/P)

foto

foto